Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΑΘΗΝΑ: Το χρονοδιάγραμμα επτα έργων

Στο τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονται οι μελέτες για τις πλατείες Αττικής, Αγίου Παντελεήμονα και Αγίου Νικολάου Αχαρνών, με προοπτική να δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο, με συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα, που σήμερα είναι χώρος αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, προβλέπεται η ενοποίηση του βόρειου και του νότιου τμήματος, ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια της πλατείας, με έμφαση στο πράσινο. Υψηλά δένδρα θα φυτευτούν προς την πλευρά της οδού Αχαρνών, ώστε να λειτουργούν ως ασπίδα κατά του θορύβου. Καταργείται η κλειστή παιδική χαρά και στη θέση της προβλέπεται να λειτουργήσει ανοιχτός χώρος για παιχνίδι. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων στην Αγορακρίτου, ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση με την πλατεία Αττικής, ενώ σε επόμενη φάση θα «κουμπώσει» με το δίκτυο των πεζόδρομων που θα συνδέουν την Ακαδημία Πλάτωνος με το Πεδίον του Αρεως.

Ανάπλαση προβλέπεται στο νεοκλασικό κτήριο στην οδό Υγείας, το οποίο θα μετατραπεί σε διαπολιτισμικό κέντρο. Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις στην πλατεία Αγίου Νικολάου Αχαρνών αφορούν την απομάκρυνση των παρτεριών, που στην πράξη λειτουργούν ως φράγματα και περιορίζουν τον δημόσιο χώρο, καθώς και τη σύνδεση με το δίκτυων των μικρών πεζόδρομων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή γύρω από την εκκλησία.

Mέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για άλλες δύο πλατείες, του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι και του Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό.Το πρώτο τρίμηνο του 2011 προβλέπεται να ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπλαση της Βασ. Ολγας, απ' όπου θα συνεχίσουν να διέρχονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για τις κυκλοφοριακές παραμέτρους.

Στις αρχές του έτους προβλέπεται να ολοκληρωθεί από το ΣτΕ η επεξεργασία του διατάγματος για τον Υμηττό, το οποίο περιλαμβάνει το νέο πάρκο Γουδή-Ιλισίων, συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων. Η έναρξη θα γίνει με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα αφορά περίπου 70 στρέμματα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki