Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σχέδιο: Ακάλυπτος

Στην αναβάθμιση των λίγων δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινοι, κυρίως αυτοί ανάμεσα στα κτήρια, στοχεύει η πρωτοβουλία «Αθήνα επί 4», που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τον σχετικό διαγωνισμό διοργανώνει το ΥΠΕΚΑ, μέσω της εταιρίας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεων (ΕΑΧΑ) με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η δράση αποσκοπεί στην κατάργηση του «σταυρού», που σχηματίζουν οι ενδιάμεσοι δρόμοι και στην ανάδειξη ενός μεγαλύτερου Οικοδομικού Τετραγώνου, ως βασικού κυττάρου της πόλης, με την παράλληλη απομάκρυνση του αυτοκινήτου και την αύξηση του πράσινου.

«Ο τρόπος χρήσης των ενδιάμεσων δρόμων των τετραγώνων στις πυκνοδομημένες και υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μπορεί να υπηρετήσει εν μέρει το δικαίωμα των κατοίκων στην πόλη», τόνισε η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη.

Η δράση «Αθήνα επί 4» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΘΗΝΑ-ΑΤΤΙΚΗ 2014 και απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες, έως 40 ετών, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 22 Δεκεμβρίου 2010. Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η ελεύθερη επιλογή τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων, σε γειτονιές με υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον -που οφείλεται σε υψηλούς συντελεστές δόμησης, σε υψηλή πυκνότητα, σε έλλειψη χώρων πράσινου, σε παλαιό κτηριακό απόθεμα, κ.λπ.- και η κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση του «σταυρού», των ενδιάμεσων δηλαδή δρόμων, σε συνδυασμό με υφιστάμενα κενά ή ακάλυπτους χώρους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki