Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μ. Βρετανία:Περιβάλλον υπερβάλλουσας ζήτησης

Σε συνθήκες περιορισμενης προσφοράς κινείται η αγορά κατοικίας στην Μεγάλη Βρετανία γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στο επίπεδο των τιμων οι οποίες τον Μαϊο αυξήθηκαν 0,5% .Αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή πώλησης διαμορφωνεται πλέον σε 169.000 στερλίνες δηλαδή κατα 15.000 υψηλότερα απο πέρυσι. Οι τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να αυξάνονται, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα  σε εθνικό επίπεδο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα του 9,8%. Πάντως αυτό που χρακτηρίζει την βρεταννική αγορά κατοικίας είναι ο μικρός αριθμός σπιτών που διατίθενται πλέον προς πώληση , γεγονός που συμβάλλει στην διατήρηση των ανοδικών τάσεων στις τιμές.

Αλλά και στην Βρετανία επικρατεί φορλογική ανασφάλεια καθώς η νέα κυβέρνηση συνασπισμού έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει το επίπεδο του φόρου υπεραξίας (CGT) από 18% έως 40%, ή ακόμη και 50%, για το top-ποσοστό των φορολογουμένων.Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αναγγελία της πρόθεσης για επιπλεόν φορολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της προσφοράς στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την εφαρμογή του μέτρου.

Μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα ανακόψει την ανοδική  τάση των τιμών. Σημειώνεται ότι στους 12 απο τους 13 προηγούμενους μήνες οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο. Εξίσου μεγάλο πρόβλημα στην αγορά είναι και η απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά στέγης αλλά και οι προβλέψεις για πιθανή αύξηση του κόστους δανεισμού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki