Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παίρνουν φωτιά οι τιμές των αγροτεμαχίων

worldΣτο  Ηνωμένο Βασίλειο, μία χώρα που έχει παραμελήσει εδώ και δύο αιώνες τον αγροτικό τομέα, οι τιμές των αγροκτημάτων έχουν εντυπωσιακές ανοδικές τάσεις από το δεύτερο μισό του 2009 με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στην αγγλική ύπαιθρο.
Πριν από δύο χρόνια , οι επενδυτές της αγοράς ακινήτων δεν έδειχναν κάποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον στα αγροτεμάχια παρά μόνο σαν μια δεύτερη κατοικία μακριά από τη πόλη.
Με τις τιμές των ακινήτων στη πόλη να πέφτουν, Βρετανοί και ξένοι επιχειρηματίες της χώρας βλέπουν στα αγροκτήματα μία « σταθερή επένδυση» με τις τιμές να προσαρμόζονται θετικά κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Επίσης τα χαμηλά επιτόκια ήταν ένας παράγοντας που ώθησε τους επενδυτές σε αναζήτηση εναλλακτικών μορφών επένδυσης με πιθανά υψηλά κέρδη.
Η ζήτηση για γη, όμως, δεν τονώθηκε μόνο από τους κλασσικούς επενδυτές της αγοράς ακινήτων αλλά και από τους υπάρχοντες αγρότες, που κατά τη διάρκεια της κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να επεκτείνουν τα αγροκτήματα τους, αγοράζοντας τα γειτονικά τους αγροτεμάχια.
Εμπειρογνώμονες της αγοράς ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνουν ότι «σήμερα, πολλοί από αυτούς που έχουν γη στην ύπαιθρο θέλουν να τη ξεφορτωθούν ενώ επιχειρηματίες αγρότες και επενδυτές από τη πόλη επιθυμούν να επενδύσουν χρήματα βλέποντας τη ζήτηση σταδιακά να αυξάνεται».
Τους τελευταίου έξι μήνες, η διαθεσιμότητα αγροτεμαχίων έχει μειωθεί μέχρι και 40%, ενώ οι αναλυτές θεωρούν ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τιμές θα αυξάνονται όλο και περισσότερο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki