Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΠΑ:Η πολιτική ενίσχυσης της κατοικίας επιταχύνει την ανάκαμψη

spiti-apo-dollariaΚαλά σημάδια απο την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι κατασκευή νέων κατοικιών και διαμερίσματων αυξήθηκε 2,8%  τον Ιανουάριο φθανοντας τις 591.000 κατοικίες Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 580.000 κατοικίες.
Οι αιτήσεις για οικοδομικές άδειες, που θεωρείται ένα καλό βαρόμετρο της μελλοντικής δραστηριότητας, μειώθηκε σε 4,9 % στις 621.000 κατοικίες , αλλά είχαν μεσολαβήσει δύο μήνες με  μεγάλες αυξήσεις.
Οι οικονομολόγοι ελπίζουν ότι η στέγαση άρχισε να ανακάμπτει και η ανάκαμψη στον τομέα αυτό θα ενισχύσει την οικονομία. Η βελτίωση ήταν εντονότερη ήταν εντονότερη στις δυτικές και βορειανατολικές πολιτείες.Αιτία για την διαφαινόμενη ανάκαμψη είναι οι πιέσεις προς τα κάτων που δέχονται , τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων  που κυμαίνονται γύρω στο 5 % από τη Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με το πρόγραμμα για την αγορά ενυπόθηκων δανείων που προέρχονται από τιτλοποίηση.Οι  κατασκευαστές λένε ότι επίσης ότι καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση για κατοικίες που προέρχεται από ένα πρόγραμμα κινήτρων της κυβέρνησης. Αυτό το πρόγραμμα προβλέπει εκπτώσεις φόρου μέχρι και 8.000 δολάρια για αγοραστές πρώτης καιτοικίας  και μέχρι και 6.500 δολάρια για την τρέχουσα ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι αποφασίζουν να μετακινηθούν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki