Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ληφτινγκ

Ο Άλεξ Τσίνεκ άλλαξε εντελώς την εικόνα του Covent Garden , χάρις στην πρωτότυπη εγκατάσταση που τοποθέτησε στο χώρο, από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι κολώνες της εισόδου στη Βικτωριανή αγορά, μοιάζουν να έχουν κοπεί, αφήνοντας τον επάνω όροφο να φαίνεται σαν να αιωρείται. Ο τριαντάχρονος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τις εγκαταστάσεις του, το ύφος και το περιεχόμενο των οποίων εξαρτάται πάντα από το μέρος που προορίζονται:

«Το έργο έχει παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Έχει φαντασία, χιούμορ και σου φτιάχνει τη διάθεση. Προκαλεί χαρά σε όσους το αντικρίζουν» δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Για οκτώ μήνες, ο Τσίνεκ κινητοποίησε μια ομάδα 100 ατόμων που τον βοήθησαν να στήσει το αιωρούμενο Covent Garden.

Για να κάνει αυτή την ψευδαίσθηση αποτελεσματική, η κορυφή του κτιρίου είναι φτιαγμένη από πολυστερίνη και περιέχει μια χαλύβδινη δοκό 12 μέτρων, που συνδέεται με ένα ισχυρό αντίβαρο 4 τόνων στο έδαφος, τόσο βαρύ, ώστε να κρατά στη θέση του όλο το οικοδόμημα. Ένας τόνος μπογιάς έδωσε αυτή την εικόνα ιστορικού κτιρίου στην κατασκευή.

«Το περιβάλλον στο οποίο μπαίνουμε, από άποψη μέσου, δημιουργεί ισχυρή εντύπωση. Είμαστε όμως τόσο συνηθισμένοι να βλέπουμε τόσο πολλά πράγματα στην οθόνη μας, σε ταινίες που έχουν φτιαχτεί σε υπολογιστή ή με ειδικά εφέ. Αυτό που κάνω εγώ είναι ότι δημιουργώ την ίδια εντύπωση με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τη γλυπτική. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να σταματάνε ευκολότερα, όταν περνούν από εδώ» εξήγησε ο Τσίνεκ.

Το έργο έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Πάρε την αστραπή μου, αλλά μην κλέψεις τον κεραυνό μου». Θα βρίσκεται στο Covent Garden, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki