Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι γάλλοι πάνε στην Πορτογαλία

Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της αγοράς ακινήτων της Πορτογαλίας εκμεταλλεύονται πλέον όλο και περισσότεροι εύποροι Γάλλοι, οι οποίοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να απαλλαγούν από την υψηλή φορολογία της δικής τους χώρας. Οπως τονίζουν μεσιτικά γραφεία από τη χώρα της Ιβηρικής, η επιβολή νέων φόρων αξίας 70 δισ. ευρώ στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, οδηγεί όλο και περισσότερους Γάλλους στην «πόρτα της εξόδου» από τη χώρα, με την Πορτογαλία να αποτελεί μια κοντινή και πρώτης τάξεως διέξοδο. Ως εκ τούτου, καταγράφεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για κατοικίες, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη αγοραστική ομάδα ξένων επενδυτών στην πορτογαλική αγορά κατοικίας, ξεπερνώντας τους Βρετανούς, που κατείχαν τα πρωτεία τα τελευταία χρόνια. Η παραπάνω ζήτηση έχει πλέον θετικό αντίκτυπο και στις τιμές των κατοικιών, οι οποίες ενισχύθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 4% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, με βάση τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Ιουλίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από το 2010. Οι Γάλλοι αγοραστές, σε συνδυασμό με τους Βρετανούς και τους Κινέζους, ήταν υπεύθυνοι για πάνω από το 50% των συνολικά 3.500 αγοραπωλησιών κατοικιών που πραγματοποιήθηκαν από ξένους αγοραστές κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο.

Κύριος λόγος της εν λόγω ανάκαμψης είναι το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που έχει θεσπίσει η πορτογαλική κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκύσει ξένους αγοραστές. Ειδικότερα, όσοι συνταξιούχοι από τρίτες χώρες επιλέξουν να αποκτήσουν κατοικία στην Πορτογαλία μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους αφορολόγητα, αρκεί τα χρήματα να προέρχονται από τη χώρα καταγωγής των εν λόγω πολιτών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki