Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μέτρα για την οικοδομή στην Γαλλία

Μέτρα για την τόνωση της αγοράς ακινήτων αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή λίαν συντόμως η γαλλική κυβέρνηση. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της βρίσκονται η διευκόλυνση της πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση και η απλοποίηση της οικοδομικής νομοθεσίας. Οπως προκύπτει, είναι έκδηλη η ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της χώρας ότι η ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Γαλλία θα έχει αρνητική επίπτωση και στην οικονομία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον Μάιο, οι νέες ανεγέρσεις οικοδομών περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1998. Ταυτόχρονα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των νοικοκυριών που αγόρασαν κατοικίες μειώθηκε κατά 2,6% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ηταν η μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από την οικονομική κρίση του 2008.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, οι αγοραστές πρώτης κατοικίας με χαμηλό εισόδημα αναμένεται να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το προνόμιο της λήψης άτοκου στεγαστικού δανείου. Το υφιστάμενο αυτό μέτρο ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί στο τέλος του έτους, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, θα παραταθεί για τρία ακόμη χρόνια. Επιπλέον, προβλέπεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι των εν λόγω δανείων. Οπως προκύπτει, σήμερα, περίπου 45.000 αγοραστές πρώτης κατοικίας έχουν επωφεληθεί της εν λόγω ρύθμισης. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε τουλάχιστον 70.000 εντός των επόμενων 12 μηνών.

Επιπλέον, πρόκειται να υιοθετηθούν 50 μέτρα-παρεμβάσεις για την απλοποίηση της νομοθεσίας έκδοσης οικοδομικών αδειών και ανέγερσης ακινήτων. Στόχος είναι να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki