Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η φούσκα της Αυστραλίας

Oι τιμές των σπιτιών στην Αυστραλία βρίσκονται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στον κόσμο, μετά το Βέλγιο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι τιμές σπιτιών έχουν εκτιναχθεί κατά 15% στο Σίδνεϊ. Αξίζει να τονιστεί ότι, μεταξύ 24 χωρών, η Αυστραλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των τιμών των σπιτιών και του εισοδήματος των κατοίκων της, γεγονός που δείχνει ότι η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης στη χώρα είναι προβληματική και οι τιμές των σπιτιών θα πέσουν.

Στο μεταξύ οι κτηματομεσιτικές εταιρείες των Κινέζων στην Αυστραλία έχουν πενταπλασιαστεί σε αριθμό τα τελευταία πέντε χρόνια, με βασικό στόχο των δραστηριοτήτων τους εύπορους επενδυτές στην Κίνα. Οι Κινέζοι επενδυτές δαπάνησαν 5,9 δισ. δολάρια αγοράζοντας σπίτια στην Αυστραλία, παρακάμπτοντας συχνά τους περιοριστικούς κανονισμούς της Επιτροπής Ελέγχου Ξένων Επενδύσεων, στόχος της οποίας είναι να μην αποκλείσει τους εγχώριους ενδιαφερόμενους από την κτηματαγορά. Κυβερνητική ερευνητική επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να ερευνήσει το θέμα, εξακρίβωσε ότι ένας πλάγιος τρόπος που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι επενδυτές είναι να αγοράσουν πολυτελή σπίτια για φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στην Αυστραλία.

Το αυξανόμενο δε ενδιαφέρον των Κινέζων για επενδύσεις στην Αυστραλία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ακριβών σπιτιών να διαφημίζουν απευθείας στην Κίνα, παρακάμπτοντας την ντόπια κτηματαγορά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, το ερχόμενο σαββατοκύριακο πρόκειται να λάβει χώρα μεγάλη έκθεση πολυτελών σπιτιών στη Σαγκάη, με τον τίτλο «Sydney Harbour Luxury Property Exhibition». Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Ελέγχου Ξένων Επενδύσεων συνεχίζει την έρευνά της και, όπως δήλωσε, τα πορίσματά της θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβρη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki