Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενα υπαίθριο εμπορικό κέντρο

Το πρότζεκτ  La Jeune Rue που γίνεται στο Παρισι ι αποτελεί «όραμα» ενός μυστηριώδους εκατομμυριούχου, του Cedric Naudon, που κατά δήλωσή του «έγινε τραπεζίτης για να ευχαριστήσει τους γονείς του, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας καταπιεσμένος σεφ».

Αγοράζοντας σταδιακά δεκάδες (από 36 μέχρι 45) παρηκμασμένα ή κλειστά ακίνητα στη βόρεια γωνιά του Marais, επιστράτευσε διεθνή ονόματα του design και της αρχιτεκτονικής, όπως οι Αγγλοι Τομ Ντίξον και Τζάσπερ Μόρισον, η Ιταλίδα Πάολα Ναβόνε, o Iάπωνας Οκι Σάτο κ.ά., προκειμένου να δημιουργήσει μια «θεματική» γειτονιά γεύσης και πολιτισμού, μια... παιδική χαρά για τους «ψαγμένους», αν προτιμάτε. Το εκλεκτικό μείγμα καταστημάτων θα περιλαμβάνει από παγωτατζίδικο μέχρι κατάστημα εργαλείων, από κρεοπωλείο και τυράδικο μέχρι κατάστημα με ταπετσαρίες, από κορεάτικο μεζεδοπωλείο μέχρι ιαπωνικό κλαμπ και κλειστή αγορά βιολογικών προϊόντων.

Τα πρώτα καταστήματα έχουν ήδη ανοίξει, τα υπόλοιπα αναμένονται έως το τέλος του χρόνου και ορισμένοι από τους παλιούς του Marais φοβούνται ότι η επιχειρούμενη «αναβάθμιση» θα εκτοξεύσει τα ενοίκια και θα αλλοιώσει τον πολυσυλλεκτικό, δημοκρατικό χαρακτήρα της συνοικίας, ενώ οι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι γράφουν ιστορία, καθώς ανάλογο πείραμα δεν έχει επαναληφθεί πουθενά αλλού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki