Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Και στην Κύπρο δεν πάνε καλά

Αγορά Ακινήτων - Κόσμος

cyprusΠλήττεται και στην Κύπρο ο κλάδος των κατασκευών. Η αύξηση σε ποσοστό 71% των ανέργων τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις επιπτώσεις της κρίσης στον τομέα των κατασκευών. Ως αποτέλεσμα του μειωμένου ενδιαφέροντος, κυρίως από το εξωτερικό, για ακίνητα, ο τομέας των κατασκευών αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, με αποτέλεσμα αρκετές μεγάλες εταιρείες του κλάδου
να συνεχίζουν τις απολύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 
Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Εργασίας, η αύξηση του αριθμού των ανέργων τον Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο πέρσι εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στους πιο κάτω τομείς: των κατασκευών (κατά 2.022 άτομα), κυρίως στον υποτομέα κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων (1.707 άτομα), των υπηρεσιών (κατά 1.627 άτομα) κυρίως στον υποτομέα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (754 άτομα) και δημόσιας διοίκησης και άμυνας (436 άτομα) και του εμπορίου (1.198 άτομα).
Όσον αφορά στον τομέα των κατασκευών, στην έκθεσή του το Τμήμα Εργασίας αναφέρει πως και σε σύγκριση με τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση, παρά τη μικρή μείωση που παρουσίασε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων. Συγκεκριμένα, στον τομέα των κατασκευών, ο αριθμός των ανέργων παρουσίασε τον Σεπτέμβρη αύξηση κατά 367 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο, λόγω των συνεχιζόμενων μαζικών απολύσεων από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki