Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το Παρίσει διώχνει του γάλλους ...

Όποιος έχει ονειρευτεί να αγοράσει ένα υπερπολυτελές σπίτι στο Παρίσι, ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσει. Τα μεσιτικά γραφεία που εξειδικεύονται σε πολυτελείς κατοικίες λένε ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει 10 έως 20% φέτος. Αυτό το απόθεμα απούλητων κατοικιών κινείται ανοδικά καθώς η γαλλική οικονομία περιέρχεται σε τέλμα και ορισμένοι πλούσιοι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τη χώρα για να αποφύγουν τους νέους φόρους υψηλών εισοδημάτων. «Υπάρχουν ορισμένες ευκαιρίες τώρα –ακίνητα που δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην αγορά», λέει  διευθύντρια του μεσιτικού γραφείου .

Tο απόθεμα απούλητων κατοικιών αυξήθηκε κατά περίπου 50% το τελευταίο έτος. Μεταξύ των λόγων που κρύβονται πίσω από την αύξηση αυτή: οι υψηλότεροι φόροι που επιβλήθηκαν από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Francois Hollande, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της έκτακτης εισφοράς επί των περιουσιακών στοιχείων των εύπορων νοικοκυριών, αλλά και της επιβολής νέου συντελεστή 75% επί του ποσού των εισοδημάτων που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Και ενώ οι Γάλλοι πωλούν, οι ξένοι αγοράζουν. Εκτιμάται ότι , οι ξένοι αγόρασαν το 70% των κατοικιών που πωλήθηκαν από το γραφείο του στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους. Λιβανέζοι, Ρώσοι και Κινέζοι είναι οι πιο συχνοί αγοραστές. Κάθε εθνικότητα έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Οι περισσότεροι Κινέζοι αγοραστές «θέλουν να έχουν θέα του Πύργου του Άιφελ και μεγάλη σάλα υποδοχής» επειδή συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τις κατοικίες τους στο Παρίσι για επιχειρηματικούς σκοπούς. Οι Ρώσοι από την άλλη προτιμούν να έχουν τα σπίτια τους κοντά στην φημισμένη λεωφόρο Avenue Montaigne που συγκεντρώνει καταστήματα πολυτελείας. Ακόμη και τώρα που οι τιμές κατεβαίνουν, οι κατοικίες κάθε άλλο παρά φτηνές είναι. Τα ακίνητα που έχουν στη λίστα τους μεσιτικά γραφεία πολυτελών κατοικιών ξεκινούν συνήθως από τα 2 εκατ. ευρώ και κάποια ίσως να κοστίζουν πολύ παραπάνω. Πιθανότατα για τους περισσότερους από εμάς αυτά τα σπίτια να πρέπει να παραμείνουν στα όνειρά μας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki