Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι ολυμπιακοί κάνουν κακό στα ακίνητα

Στην Ελλάδα, η μεγάλη πτώση της αγοράς ακινήτων συνδέθηκε με τους ολυμπιακούς αγώνες. Ανάλογη ήταν και η κατάσταση στην Αυστραλία . Τώρα ήλθε η ώρα να κτυπήσει ο ιός των ολυμπιακών αγώνων και το Λονδίνο.

«Αναπάντεχη» χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ πτώση των τιμών των ακινήτων κατά 3,6% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου στο Λονδίνο. Στη λοιπή Βρετανία οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,7%. Η πτώση του Ιουλίου αποδίδεται στην κακοκαιρία - σιγά τα ωά, τον χειμώνα που κάλπαζαν οι τιμές είχε καλύτερο καιρό; Αποδίδεται επίσης στην αναταραχή που προκάλεσαν οι εορτασμοί για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της Βασίλισσας - επίσης σιγά τα ωά, οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία αφορούσαν 2-3 κεντρικές αρτηρίες και έγιναν για 2-3 ημέρες. Αποδίδεται στην αύξηση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων αξίας άνω των 2 εκατ. στερλινών - εδώ γελάμε. Αποδίδεται, τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες - εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν.

Μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών έχει καταστεί πλέον φανερό ότι η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα έχει, και αυτή τη φορά, υψηλό κόστος για τους διοργανωτές. Ούτε η προσέλευση του κόσμου είναι η αναμενόμενη ούτε η προσβασιμότητα στους αθλητικούς χώρους εύκολη - λόγω των μέτρων ασφαλείας - ούτε βεβαίως η εμπορική κίνηση είναι μεγάλη. Η Ernst & Young προβλέπει το ξεφούσκωμα της φούσκας των ακινήτων του Λονδίνου με αφορμή τους Ολυμπιακούς. Διότι, παρά την κάμψη του Ιουλίου, οι τιμές των ακινήτων έχουν ξεπεράσει κατά 20% τα προ της κρίσεως επίπεδα του 2007. Φροντίσαμε γι' αυτό και εμείς και οι Ισπανοί και άλλοι Νοτιοευρωπαίοι που φοβηθήκαμε τα φαντάσματα της δραχμής, της πεσέτας και των άλλων εθνικών νομισμάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki