Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα δέκα πιο ακριβά σπίτια απο χρυσό

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τα πιο ακριβά σπίτια, καθώς στην πόλη αυτή το κόστος αγοράς από το 2008 αυξήθηκε κατά 18%. Ασφαλές καταφύγιο για την ιδιαίτερη αυτή αγορά παραμένει η Νέα Υόρκη, όπου η αύξηση είναι 17% και ακολουθεί η Σιγκαπούρη με 14%. Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο ότι την τελευταία πενταετία τα ακριβά σπίτια αυξήθηκαν σε Σιγκαπούρη (147%), Βομβάη (116%) και Χονγκ Κονγκ (99%). Αναλυτικά η λίστα με τα δέκα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο για το 2012 είναι:

1) Antilla. Στην πρώτη θέση των ακριβότερων σπιτιών ένα σπίτι που είναι ανολοκλήρωτο. Κτίζεται στη Βομβάη, ανήκει στον πέμπτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, το βασιλιά της εταιρείας πετροχημικών Reliance Industries, του Mukesh Ambani. Το κτίριο είναι εντυπωσιακό, με μοναδική αρχιτεκτονική κι έχει κόστος πάνω από 1 δισ. δολάρια.

2) Villa Leopolda. Είναι μία μοναδική βίλα 25.000 τ.μ. που κτίστηκε το 1902 από το βασιλιά Λεοπόλδο β' του Βελγίου. Λέγεται ότι ανήκει στο Γάλλο τραπεζίτη Safira κι εκεί μένει η σύζυγός του. Διαθέτει 19 υπνοδωμάτια και κοστίζει 525 εκατ. δολάρια.

3) Hyde Park (The Penthouse). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ένα σπίτι που έχει σχεδιαστεί για διάσημους. Διαθέτει δωμάτια πανικού, σαρωτές ίριδας, αλεξίσφαιρα παράθυρα κι ένα μυστικό τούνελ που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin. Το μοναδικό αυτό ρετιρέ στο Λονδίνο έχει κόστος πάνω από 200 εκατ. δολάρια.

4) Fairfield Pond, the Hamptons. Πρόκειται για ένα ακίνητο σε έκταση 63 στρεμμάτων με εξαιρετική θέα στη λίμνη. Εχει πέντε γήπεδα και αίθουσα μπόουλινγκ. Το σπίτι αυτό στις ΗΠΑ ανήκει στη δισεκατομμυριούχο Ira Rennert. Η συνολική επιφάνειά του είναι 250.000 τ.μ. και το κόστος υπολογίζεται πάνω από 190 εκατ. ευρώ.

5) Hearst Mansion, Beverly Hills. Ηταν το σπίτι του γνωστού εκατομμυριούχου από το χώρο των εκδόσεων Γουίλιαμ Χιρστ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Ο. Ουέλς τον «Πολίτη Κέιν». Διαθέτει 29 δωμάτια και τρεις πισίνες, ενώ χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ο Νονός». Δίπλα στο σπίτι αυτό μένουν ο Τομ Κρουζ, ο Ντ. και η Β. Μπέκαμ κ.ά. Η αξία του υπολογίζεται σε 165 εκατ. δολάρια.

6) Franchuk Villa, Kensington. Πρόκειται για μία βίλα βικτοριανού στιλ, που ήταν σχολείο μέχρι το 1997 όταν αγοράστηκε από την Ε. Franchuk και ανακαινίστηκε. Εκτιμάται ότι πλέον κοστίζει περί τα 161 εκατ. δολάρια.

7) The Pinnacle, Montana. Διαθέτει μόλις... δέκα υπνοδωμάτια, ωστόσο, κάθε ίντσα του κτιρίου αυτού διαθέτει θερμαινόμενο δάπεδο. Το συνολικό κόστος αυτού του κτιρίου είναι περίπου 155 εκατομμύρια δολάρια.

8) The Manor, Los Angeles. Είναι το σπίτι του μακαρίτη παραγωγού του Χόλιγουντ Ααρον Σπέλινγκ. Διαθέτει 123 δωμάτια, εσωτερικό παγοδρόμιο, πολλές πισίνες, τρεις κουζίνες, γήπεδα. Χτίστηκε το 1991 και κοστίζει περί τα 150 εκατ. δολάρια.

9) Updown Court, Windlesham, and Surrey. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Αγγλία και διαθέτει πάνω από 100 δωμάτια, αίθουσα μπόουλινγκ, πισίνα κ.λπ. Κοστίζει γύρω στα 116 εκατ. δολάρια. ενώ το 2008 κόστιζε 110 εκατ. δολάρια.

10) Dracula's Castle, Romania. Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια διαθέτει 57 δωμάτια. Συμπεριλαμβανομένων και 17 δωματίων γεμάτα με αντίκες και κειμήλια. Το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η αξία του υπολογίζεται σε 130 εκατ. δολάρια και ανήκει στο αρχιδούκα Ντομινίκ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki