Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πορτογαλλική περιπέτεια

Η εξασθένηση της ζήτησης συνεχίζει να πλήττει την αγορά κατοικίας στην Πορτογαλία όπου όμως καταγράφηκε επιβράδυνση των απωλειών στο επίπεδο των τιμών, αναφέρει η πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Royal Institution of Chartered Surveyors . Η εμπιστοσύνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και η δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων συνεχίζει να μειώνεται με τους κτηματομεσίτες που βιώνουν πολύ πιο έντονα την υποχώρηση των τιμών και των συναλλαγών.

Με την ανεργία στο 12,4%, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι τιμές των κατοικιών και η δραστηριότητα συνεχώς μειώνεται, ενώ η εμπιστοσύνη παραμένει πολύ χαμηλά, επισημαίνουν οι αναλυτές. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί συνδέονται με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τότε στην περίπτωση πουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της ο κίνδυνος έκρηξης της προσφοράς υφιστάμενων κατοικιών ελλοχεύει.

Από την άλλη πλευρά οι τιμές εξακολουθούν να μειώνονται σε όλες τις περιοχές με τον ίδιο ρυθμό, η μείωση των τιμών, ωστόσο, επιβραδύνθηκε στη Λισσαβόνα και το Πόρτο, αλλά επιταχύνθηκε στο Αλγκάρβε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki