Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρεις πιθανές "φούσκες"

Προσέξτε αυτές τις τρείς αγορές κατοικίας γιατί μπορεί να είναι οι επόμενες φούσκες.

Βραζιλία

Οι τιμές των σπιτιών στη Βραζιλία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, αυξάνοντας τις ανησυχίες για επερχόμενη φούσκα.. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 2014 Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και το 2016 τους Ολυμπιακούς. Αυτά τα δύο τεράστια εγχειρήματα ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά στέγης. Η οικονομία της Βραζιλίας αυξήθηκε 7,5% το 2010 Η αυξημένη πιστωτική επέκταση έχει επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να γίνουν ιδιοκτήτες αλλά τα επιτόκια είναι στα ύψη . Οι αυξημένες πιστώσεις και οι υπέρμετρες προσδοκίες προκαλούν ανησυχία για μία πιθανή φούσκα στην αγορά κατοικίας.

Κίνα

Οι τιμές των ακινήτων της Κίνας αυξήθηκαν 6,4% από το 2009 έως το 2010. Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί με την λήψη μέτρων να αποτρέψει το σκάσιμο της φούσκας αλλά παρά τις προσπάθειες οι χειμαρρώδεις ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων και η αύξηση της προσφοράς χαρακτηρίζονται ως βραδυφλεγείς βόμβες στα θεμέλια της αγοράς

Αϊτή

Η αύξηση της ζήτησης για κατοικία από τα μέλη των ΜΚΟ και οι υπερβολικά υψηλές τιμές που είναι διατεθειμένα να πληρώσουν σε σχέση με τα κρατούντα στην αγορά προκάλεσαν έκρηξη της αγοράς η οποία ήδη είχε χάσει χιλιάδες κατοικίες λόγω σεισμού. Οι τιμές ενοικίασης είναι σήμερα πέντε έως 10 φορές υψηλότερες από ό, τι πριν από τον σεισμό και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να αυξάνεται καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν όσο μπορούν από τις πλουσιότερες ΜΚΟ. Η επίπτωση στον γενικό πληθυσμό, όμως, είναι αρνητική, καθώς πολλοί κάτοικοι δεν είναι πλέον σε θέση να αντέξουν το οικονομικό κόστος της στέγασης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki