Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χονγκ Κονγκ: και το 2011 η αγορά ακινήτων θα σημειώσει αύξηση

Απ’  ό,τι φαίνεται η αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, που είναι ήδη ίσως η ακριβότερη αγορά στο κόσμο μετά το Μανχάταν, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και το 2011.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του επενδυτικού κολοσσού Credit Suisse, η αγορά κατοικίας αλλά και οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων για επαγγελματική στέγαση θα αυξηθούν κατά 30% και 15% αντίστοιχα τη φετινή χρονιά.

Ο επικεφαλής της Credit Suisse στο Χονγκ Κονκ, ονόματι Cusson Leung, θεωρεί πως λόγω της γενικότερης ρευστότητας των αγορών, των χαμηλών επιτοκίων και του αδύναμου αμερικανικού δολλαρίου, η αγορά δεν μπορεί παρά σημειώσει αύξηση και πάλι. «Οι συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία δύο χρονιά οι τιμές των ακινήτων στη χώρα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50%, παρά την οικονομική κρίση του ’08, κάτι που ώθησε τη κυβέρνηση στο να πάρει μέτρα για να ελέγξει την αγορά. Τέτοια μέτρα ήταν η πώληση κρατικής γης και η αύξηση της φορολογίας, ειδικότερα στο ξένο κεφάλαιο. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι τα μέτρα αυτά ήταν ανεπαρκή και οι οικονομολόγοι είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο η αγορά να είναι μία «φούσκα» που από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki