Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Βυθίζεται" η αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ισπανία

Τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων από τα παραθεριστικά θέρετρα της Ισπανίας δείχνουν ότι η αγορά κατοικίας έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το καλοκαίρι ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο από 35% κατά μέσο όρο.

Τα προηγούμενα χρόνια στις τουριστικές περιοχές της χώρας, παρουσιάστηκε μία έκρηξη τιμών στην αγορά, κυρίως λόγω αγοραστών από τη Βρετανία που τροφοδοτούσαν την αγορά περίπου στο 50%.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας –που συλλέγει και δεδομένα για τις πωλήσεις των εξοχικών κατοικιών- σημειώνει ότι από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο έχει υπάρξει μείωση 48% των πωλήσεων! Όπως είναι φυσικό οι τιμές μειώνονται, με αποτέλεσμα ένα σπίτι που αγοράστηκε από βρετανό πολίτη για 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2009 να πωλείται σήμερα 850.000 ευρώ. Μεσίτες που ασχολούνται με την εξοχική κατοικία αναφέρουν ότι «πλέον μειώσεις της τάξεως του 20% είναι ανώφελες αφού σε καμία περίπτωση δεν παρακινούν τους υποψήφιους αγοραστές».

Αναλυτές της ισπανικής αγοράς αναφέρουν ότι συνολικά υπάρχουν περισσότερες από 1.500.000 εξοχικές κατοικίες προς πώληση και γι’ αυτό ανησυχούν ότι ακόμη και αν υπάρξει άμεση αύξηση των πωλήσεων, θα χρειαστούν περισσότερα από πέντε χρόνια για να ισορροπήσει η αγορά. Μέσα στην επόμενη πενταετία οι τιμές θα μειωθούν 20% κατά μέσο όρο σε ολόκληρη τη χώρα, 15% στα αστικά κέντρα και 30% οπουδήποτε αλλού. Φαίνεται ότι η δημοσιονομική κρίση της Ισπανίας βυθίζει κυριολεκτικά την αγορά ακινήτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki