Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν ανακάμπτει ο τομέας των κατασκευών στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό κράτος,  οι κατασκευές στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Νοέμβριο, και βρίσκονται 5,8% χαμηλότερα από ό,τι πέρσι τέτοια περίοδο. Το 2010 ήταν, γενικότερα, μία κακή χρονιά για το κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς επιβεβαιώνεται η υποψία ότι το φως στο τούνελ είναι μακριά.

Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, η RDQ, θεωρεί ότι πλέον «ο τομέας των κατασκευών, ειδικά στις κατοικίες, δεν αποτελεί έναν από τους αναπτυξιακούς παράγοντες της οικονομίας τον επόμενο χρόνο». Όλο και λιγότερα σπίτια χτίζονται ενώ τα υπάρχοντα μένουν απούλητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον στις κατασκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας που εκδόθηκαν οι λιγότερες κατασκευαστικές άδειες το τελευταίο ενάμισι χρόνο (από τον Απρίλιο του 2009). Φυσικά, τα στοιχεία ποικίλουν ανά Πολιτεία αφού υπάρχουν περιοχές(όπως οι μεσοδυτικές Πολιτείες) που οι κατασκευές δείχνουν αν όχι μία δυναμική αύξηση, τουλάχιστον μία σταθερή ελάχιστη άνοδο το τελευταίο εξάμηνο.

Το σίγουρο είναι ότι οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν διώξει τα φαντάσματα της κρίσης της αγοράς ακινήτων και ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι ακόμα μακρύς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki