Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χονγκ Κονγκ: έξτρα φόρους στην ακίνητη περιουσία

 

Το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να σταματήσει τη ξέφρενη άνοδο των τιμών ακινήτων, λαμβάνοντας νέα δημοσιονομικά μέτρα όπως έξτρα φόροι και ειδικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτου. Ειδικότερα, τα σπίτια που έχουν αγοραστεί το τελευταίο εξάμηνο θα επιβαρυνθούν με παραπάνω φόρο, στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία, 15%, σπίτια που έχουν αγοραστεί μέσα σε αυτό το έτος 10% ενώ όσες κατοικίες  έχουν αποκτηθεί από 12 έως 24 μήνες, 5%.

Οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 50% από τις αρχές του 2009. Οι τιμές ήταν από τότε υψηλές αλλά το μεγάλο «μπαμ» έγινε όταν τα αμερικάνικα κεφάλαια έφευγαν από τις ΗΠΑ λόγω τις κρίσης και έψαχναν «εύφορο» έδαφος για επενδύσεις.

Οι ειδικοί της συγκεκριμένης αγοράς θεωρούν ότι τα νέα μέτρα θα μειώσουν τις τιμές και θα περιοριστούν τα διάφορα φαινόμενα κερδοσκοπίας που έχουν παρατηρηθεί. Ήδη μέσα σε μία εβδομάδα οι πωλήσεις των κατοικιών μειώθηκαν 83%.

Η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ είναι να δώσει βοήθεια στο εγχώριο κεφάλαιο και να περιορίσει σε μικρό βαθμό τη δυναμική του ξένου κεφαλαίου. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν παραμένει παράδεισος για τους ξένους επενδυτές.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki