Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΔΝΤ: Ύφεση 8 χρόνων στην αγορά ακινήτων

Οι προοπτικές στην παγκόσμια αγορά ακινήτων είναι ανησυχητικές καθώς η ύφεση θα μπορούσε να διαρκέσει οκτώ χρόνια.

Αυτό αναφέρει σε έκθεση για την παγκόσμια αγορά ακινήτων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο .

Το ΔΝΤ βλέπει προβλήματα, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και την Ιρλανδία, όσο και στην αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως στην ευρύτερη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, στις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες, και στον Καναδά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επενδύσεις σε κατοικίες ξεξακολουθούν να είναι περιορισμένες σε σύγκριση με το παρελθόν  γεγονός που συνδέεται τόσο με την εξέλιξη των τιμών όσο και με το ανεξόφλητο χρέος των νοικοκυριών. Ακόμα χειρότερες γίνονται οι προοπτικές αν συνυπολογιστούν και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Το κλιμα γίνεται βαρύτερο απο τις κατασχέσεις αλλα και το χρέος των 566 δισ. δολαρίων που αφορά εμπορικά ακίνητα τα οποία λήγουν φέτος και το 2011.

Στην Ασία, σύμφωνα με το ΔΝΤ αν και καταγράφεται σημαντική άνοδος των τιμών εντούτοις η κερδοσκοπία , η αύξηση του αριθμού των κενών χώρων σε εμπορικά ακίνητα , οι μαζικές εισροές κεφαλαίων καθώς και η μεγάλη αύξηση του δανεισμού θα μπορούσε να είναι ενδείξεις υπερθέρμανσης της αγοράς, ιδιαίτερα στο Πεκίνο, Nanjing, Σαγκάη και Shenzhen στην Κίνα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki