Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σενάρια για το πόθεν έσχεσ

Σενάρια για κατάργηση του ποθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας κυκλοφόρησαν χθές. Πρόκειται για ρεπορταζ που δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ της Κυριακής μία εβδομάδα μετά απο ανάλογο ρεπορταζ που είχε δει στην δημοσιότητα τη προηγούμενη Κυριακή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ: "στην κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2011, προκειμένου να αναθερμάνει την κτηματαγορά και να διευκολύνει τα νοικοκυριά να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη. Τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο για την αύξηση των εσόδων, αλλά κυρίως για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αποφασίστηκε να αναβληθούν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Με τον τελευταίο νόμο το υπουργείο προχώρησε στην κατάργηση της απαλλαγής από το «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας και των τοκοχρεολυτικών δόσεων στεγαστικών δανείων. Τώρα σχεδιάζει να εξαιρέσει από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» την αγορά της πρώτης κατοικίας ώστε να κινηθεί η αγορά, να πωληθούν τα περίπου 150.000 "

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki