Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία: Τι σημαίνει το ληφτινγκ

Το σίγουρο είναι ότι , η αδυναμία των περισσότερων ανθρώπων να αγοράσουν σπίτι αναδεικνύει την λύση που προσφέρει η ανακαίνιση ως ιδανική. Υπολογίζεται , ότι το κόστος της ολικής ανακαίνισης κινειται μεταξύ του 18-25% της εμπορικής αξίας μίας ομοειδούς κατοικίας (μετριοπαθείς παραδοχές) και σίγουρα υπολείπεται από την δαπάνη που έπρεπε να γίνει για την αγορά ενός καινούργιου σπιτιού. Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε σε ολική ανακαίνιση; Πρόκειται για έργα που αφορούν :

- Γκρεμισμα τοίχων, ειδων υγιεινής, επίπλων κουζίνας, ντουλαπών, και απομακρυνση μπαζών.

- Κτίσιμο τοίχων στην καινούργια θέση τους, ώστε να διαμορφωθούν οι καινούργιοι χώροι.

- Σοβαντίσματα, σε καινούργιους τοίχους και μερεμέτια. - Ολική αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

- Ολική αλλαγή υδραυλικών εγκαταστάσεων, και αποχετεύσεων εντός του διαμερίσματος.

- Αλλαγή πόρτας εισόδου, με θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας.

- Αλλαγή εσωτερικών πορτών.

- Αλλαγή μπαλκονόπορτων και παραθύρων με αλουμινίου βαρέως τύπου, με ανακλίσεις και με σίτες.

- Επίστρωση τσιμεντογωνίας για αλφάδιασμα δαπέδου

-Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου και μπάνιου

- Κατασκευή επίπλων κουζίνας.

- Κατασκευή ντουλάπας

- Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα

- Τοποθέτηση σε γύψινα οροφής.

- Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά της οικίας

- Σωληνώσεις του καλοριφέρ , θέσεις των σωμάτων.

Φυσικά, όλες αυτές οι εργασίες μπορεί να μη είναι απαραίτητες και αυτό πρακτικά σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της δαπάνης. Σε κάθε περίπτωση πριν πάρετε την απόφαση θα πρέπει να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1ο . Ποιες εργασίες είναι απαραίτητες και ποιες μπορεί να περιμένουν. Για παράδειγμα : αν προτίθεστε να μείνετε στο σπίτι για όσο διαρκέσει η κρίση και μετά να το εγκαταλείψετε είναι ανάγκη να ρίξετε όλους τους τοίχους και να αλλάξετε τις καλωδιώσεις; Ή μήπως είναι προτιμότερο να επιλέξετε εργασίες που απλώς θα διευκολύνουν τις τωρινές στεγαστικές σας ανάγκες ; Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν θελήσετε να το πουλήσετε είναι πολύ αμφίβολο αν θα πάρετε πισω το 50% των χρημάτων της ανακαίνισης.

2ο. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της ανακαίνισης. Ένα συνεργείο μπορεί να βγάλει ένα προϋπολογισμό αλλα σε αυτό δεν περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες. Για παράδειγμα : που θα μείνετε εσείς και η οικογένεια σας κατά την διάρκεια των εργασιών και τι σημαίνει αυτό στον προϋπολογισμό;

3ο . Πως θα γίνει η χρηματοδότηση και πως θα επηρεάσει την οικονομική σας κατάσταση; Για παράδειγμα : αν δαπανήσετε όλη τη ρευστότητα που έχετε τι θα γίνει στην περίπτωση μίας έκτακτης ανάγκης; Αν χρειαστεί ένα τραπεζικό δάνειο και η τράπεζα απαιτεί να μπεί προσημείωση στο σπίτι είναι σώφρων να το αποδεχτείτε; Πρίν πάρετε τις αποφάσεις σας λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε τις επιπτώσεις στα οικονομικά σας δεδομένα αλλά και τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχετε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki