Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ασφαλιστικά Ταμεία : Ξενοδόχοι και Πάρκινγκ

Τι κοινό μπορεί να έχουν το ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ της οδού Σταδίου και ο σταθμός αυτοκινήτων της οδού Λυκαβηττού; Δεν μπορείτε να σκεφτείτε; Και όμως και των δύο ιδιοκτήτες είναι ασφαλιστικά ταμεία. Το realestate news.gr, με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προσπάθησε να καταγράψει ορισμένες πτυχές απο την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλσιστικών ταμείων και να αφήσει στους αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας που η αντικειμενική τους αξία ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι η απόδοση σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ θα πρέπει να κινείται στα επίπεδα του 6% τότε το ετήσιο έσοδο θα έπρεπε να κινείται στα 2.700.000 τον χρόνο. Σήμερα , δεν υπάρχουν στοιχεία για να διαπιστώσει κανείς αν τα έσοδα είναι λιγότερα ή περισσότερα. Πάντως στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιλαμβάνονται τα εξής ξενοδοχεία:

-ATHENS Inn : Β.Ουγκώ

-ΕΣΠΕΡΙΑ : Σταδίου

-ΑΡΗΣ : Πειραιώς

-ΗΝΙΟΧΟΣ : Βερανζέρου

-ΕΡΕΤΡΙΑ : Χαλκοκονδύλη.

Αντίστοιχες επισημάνσεις ισχύουν και για τους σταθμούς αυτοκινήτων αφού δύο απο τα πιο κεντρικά στεγασμένα παρκινγκ του κέντρου της Αθήνας και μάλιστα σε ζώνη υψηλής ζήτησης ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για την :

-Ομήρου

-Λυκαβητού

Η αντικειμενική τους αξίας ανέρχεται σε 13,9 εκατ. ευρά και με βάση τα διεθνή στανταρ η ετήσια απόδοση θα πρέπει να κινείται υψηλότερα απο 6% δηλαδή έσοδο περί τις 840.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki