Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κύκλωμα εκβιαστών

xeri-dinei-leftaΚυκλώματα βάζουν τώρα στο στόχαστρο ιδιοκτήτες παλιών και νέων κτιρίων που χτίστηκαν με επισφαλεις οικοδομικές αδειες δηλαδή αδειες που κινδυνεύουν να ακυρωθούν , σε περιπτώσεις προσφυγών, από το
Συμβούλιο της Επικρατείας και οι ιδιοκτήτες των οικοδομών, να βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα.
Οι επιτήδειοι ''σαρώνουν''  κυρίως τις περιοχές που εντάχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο σχέδιο πόλης αναζητώντας ολες τις περιπτώσεις των κατα παρέκκλιση οικοδομικά αρτιων οικοπέδων.
Τα τελευταία αποτελούν την ευκολότερη λεία γι αυτά τα κυκλώματα , η δράση των οποίων προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις .Στα κατα παρέκκλιση αρτια οικόπεδα οι περισσότερες από τις προσφυγες στο Συμβούλιο της Επικρατείας οδηγούν στην ακύρωση των οικοδομικών αδειών. Ιδιάιτερα στις περιπτώσεις που η παρέκκλιση δεν καλύπτεται από το Προεδρικό Διάταγμα του σχεδίου πόλης και δεν εχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις ( της παρέκκλισης) στους επιβαρυντικούς ή οχι παράγοντες του περιβάλλοντος.
Σε πολλές περιπτώσεις θεωρούνται κατά παρέκκλιση αρτια πολλά μικρά οικόπεδα με αποφάσεις των Νομαρχών.
Η ''τακτοποίηση'' τους όμως σπάνια δεν αποτελεί, κατά την κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,
παρεκτροπή από τις συνταγματικές επιταγές . Στην κριση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταλήγουν
οι περιπτώσεις αυτές μόνον οταν υποβληθουν προσφυγές από θιγόμενους αλλους πολίτες .
Αντίδικοι ειναι , συνήθως , οι περίοικοι. Αλλα οχι μόνο, οπως φαίνεται. Υπάρχουν και οι ομάδες των εκβιαστών . Πλησιάζουν,αφού εξασφαλίσουν,τις απαραίτητες πληροφορίες τους ιδιοκτήτες οικοδομών που χτίστηκαν κατά παρέκκλιση της πολεοδομικών κανόνων  και απαιτούν μικρά ή μεγάλα ποσά για να μην προχωρήσουν σε προσφυγή. Πολλοί ενδίδουν μπροστά στον κίνδυνο να μπούν σε περιπέτειες . Οσοι ανθίστανται εκτός από τον ψυχολογικό πόλεμο ουδεν αλλο αντιμετωπίζουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki