Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η σχιζοφρένεια στη ακίνητη περιουσία των ταμείων

xeri-me-kleidiΑν πιστεύετε ότι το μυθιστόρημα «Πλούσιος και Φτωχός» έχει έννοια μόνο στους ανθρώπους έχετε κάνει λάθος. Το μυθιστόρημα μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες καθώς και σε όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα. Για παράδειγμα στις επιχειρήσεις αλλά και στα …ασφαλιστικά ταμεία.
Με πιο άλλο τρόπο θα ερμηνεύατε τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το www.realestatenews.gr και από τα οποία προκύπτει ότι το 70% της ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων ανήκουν σε 12 ασφαλιστικούς οργανισμούς;
Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων (σε εμπορικές τιμές) ανέρχεται σε 1,2 δις. ευρώ .  Δώδεκα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ακίνητη περιουσία το ύψος της οποίας εκτιμάται σε 846 εκατ. ευρώ.
Τα ταμεία μεγαλοϊδιοκτήτες είναι :
1.    To ΙΚΑ . Το χαρτοφυλάκιο των ακίνητων «κτίσθηκε» σε σημαντικό βαθμό από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και για το λόγο αυτό εμφανίζει μεγάλη ανομοιομορφία αφού δίπλα σε ακλόνητα-διαμάντια βρίσκονται γκαρσονιέρες και υπόγεια.
2.    Το ΤΑΠ ΟΤΑ. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει κινηματογράφο στα Εξάρχεια (VOX) ,το ξενοδοχείο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αλλά και ένα οικόπεδο φιλέτο στη Ερυθραία.
3.     Το ταμείο των εργαζομένων στη ΕΤΕ.  Το ταμείο φαίνεται ότι προτιμά τα κτίρια του κέντρου της Αθήνας.
4.    Το ΤΣΑΥ.  Το «διαμάντι» του χαρτοφυλακίου είναι ένα κτίριο στη Σταδίου
5.    Το Ταμείο Νομικών με  «κόσμημα» στη συλλογή το κεντρικό ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ στη Αθήνα.
6.    Το ΤΑΕ. Το «πολυτιμότερο απόκτημα ένα οικόπεδο στη Παπαρηγοπούλου.
7.    Το ΤΕΒΕ.
8.    ΤΣΜΕΔΕ. Το καλύτερο «κομμάτι» της συλλογής είναι ένα γκαράζ στη οδό Όμηρου.
9.    Ταμείο των εργαζομένων στη Τράπεζα της Ελλάδος.  Το χαρτοφυλάκιο έχει λίγα «κομμάτια αλλά «εκλεκτά» . Το πιο λαμπερό είναι ένα οικόπεδο στη παραλιακή στο ύψος του Παλιού Φαλήρου.
10.    ΤΑΠ ΔΕΗ. Η αξία της ακίνητης περιουσίας του υπολογίζεται σε 17,4 εκατ. ευρώ και είναι προσανατολισμένη σε κτίρια γραφείων.
11.    ΕΤΕΑΜ. έχει…κλίση προς τα κτίρια γραφείων.
12.    Ταμείο Κληρικών. Το χαρτοφυλάκιο του ταμείου περιλαμβάνει ακόμα και …κέντρο διασκέδασης στη Ποσειδώνος.
Μία προσεκτική μελέτη του χαρτοφυλακίου ακινήτων των ταμείων αναδεικνύει το τεράστιο έλλειμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη διαχείριση τους αφού σήμερα τα έσοδα είναι ελάχιστα ενώ εντελώς υποτονική είναι και η διαχείριση και των ήδη μισθωμένων ακινήτων. Παράλληλα η ύπαρξη δεκάδων ακινήτων ήσσονος εμπορικής αξίας ουσιαστικά αποτελεί την καλύτερη ένδειξη για την αναποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού που κατά τα λεγόμενα των πολιτικών προϊσταμένων των ταμείων αντιμετωπίζει πρόβλημα ….επιβίωσης(;)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki