Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θα νεκρώσει η αγορά

mikrofono1Σε ασφυκτικό κλοιό πλέον η αγορά ακινήτων καθώς οι ρυθμίσεις που εισάγονται με το φορολογικό νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα συμπιέσουν ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική αγορά. Συγκεκριμένα μέτρα όπως:
-Πόθεν έσχες για αγορά ακόμη και της πρώτης κατοικίας
- Τεκμήρια οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις από δάνεια για αγορά ακινήτων.
-Υψηλά τεκμήρια διαβίωσης-και δαπάνης κατοικιών
-Καμία μείωση στους φορολογικούς συντελεστές (ειδικά στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων)
-Βαρύτατος ετήσιος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, που στην ουσία «ποινικοποιεί» την κατοχή ακίνητης ιδιοκτησίας
θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, όποιον θέλει να αγοράσει ή να επενδύσει σε ακίνητα στην χώρα μας, και ιδιαίτερα αυτούς που ήδη κατέχουν κάποια ακίνητα. Αυτο τονίζει η Ομοσπονδία Μεσιτών σε ανακοίνωση της."Τις αντιρρήσεις μας για την υπέρμετρη φορολογία των ακινήτων, τις καταθέσαμε στον διάλογο που είχαμε με τους φορείς, αλλά και την ηγεσία του  Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι η υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένει το Υπουργείο.
Δεν δόθηκε κανένα κίνητρο και καμιά φορολογική καινοτομία για την στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητος και για αύξηση των επενδύσεων ειδικά σε επιχειρηματικές και τουριστικές περιοχές.
Το αποτέλεσμα αυτών είναι η συνέχιση της αρνητικής ψυχολογίας σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα, η πρωτοφανής φορολόγηση σε όσους κατέχουν ακίνητα  και το πάγωμα της αγοράς με αύξηση της ανεργίας, μείωση του τζίρου των Ελληνικών επιχειρήσεων και μηδενικές επενδύσεις από το εξωτερικό" καταλήγει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki