Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλαλουμ με τις σχολάζουσες κληρονομιές

Αλαλουμ και με το θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ απο την μία πλευρά απο το 2011 έχουν παγώσει οι διαδικασίες για την αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ώστε να επιταχυνθεί η αξιοποίηση τους απο την άλλη το υπουργείο Οικονομικών παρακάμπτει , ακόμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο , μεθοδεύοντας την τοποθέτηση τρίτων προκειμένου να υποκαταστήσουν την γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας. Σημειώνεται ότι με το άρθρο 20 του Ν.3965/11 συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για να εποπτεύει, συντονίζει και ελέγχει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα για τη διοίκηση, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και της κοινωφελούς περιουσίας και κατευθύνει, παρακολουθεί, συντονίζει και ελέγχει τη λειτουργία και το έργο των υπηρεσιών και των συλλογικών οργάνων και επιτροπών, που υπάγονται σε αυτήν, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας και κοινωφελούς περιουσίας. Μάλιστα τοποθετήθηκε επικεφαλής αυτής της Γενικής Γραμματείας με απόφαση του Πρωθυπουργού ο κ.Αβραάμ Γούναρης. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλαπλά δημοσιεύματα για τον ορισμό ακαδημαϊκών που θα φέρουν σε πέρας αυτό ακριβώς το έργο, που είναι αρμοδιότητα της προαναφερόμενης Γενικής Γραμματείας. Επίσης ερωτηματικά προκαλούν και ορισμένες άλλες συμπώσεις :

- Το πόρισμα-έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της 1-2-2011 σχετικά με την διαχείριση των εθνικών κληροδοτημάτων και την αξιοποίηση των σχολαζουσών κληρονομιών υπέρ της εθνικής οικονομίας δεν αξιοποιήθηκε ποτέ...

- Το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Περιουσίες υπέρ κοινωφελών σκοπών, υπέρ του Δημοσίου και σχολάζουσες κληρονομιές» που εμφανίστηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 6-9-2011 δεν ψηφίστηκε ποτε και αυτό παρά τη δέσμευση του τότε αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την ψήφισή του εντός του 2011.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα να υπάρχει τέλμα στην διαχείριση όλων αυτών των περιουσιών και να στερούνται τεραστίων ποσών τα κρατικά έσοδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki