Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εργατικές κατοικίες στη κατάψυξη

Στην κατάψυξη ακόμα και υφιστάμενα προτζεκτ εργατικών κατοικιών. Τυπικό παράδειγμα η Κέρκυρα όπου , με την κατάργηση του ΟΕΚ, βρίσκεται και παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και παράδοση στους δικαιούχους του οικισμού εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας (Κέρκυρα V). Στον οικισμό προβλέπονται 176 κατοικίες, 6 καταστήματα, 193 θέσεις στάθμευσης, 2 παιδικές χαρές, 2 γήπεδα (μπάσκετ και βόλεϊ), κλπ. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2007 από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε. στην οποία ανέθεσε το έργο ο ΟΕΚ. Οι 176 δικαιούχοι έχουν κληρωθεί νόμιμα από τις 19/10/2010. Από τότε έως σήμερα έχουν σταματήσει οι εργασίες. Οι οικοδομικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%, ενώ δεν έχει γίνει η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, η σύνδεση παροχών νερού, ρεύματος, αποχέτευσης. Η παράδοση ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Νοέμβριο του 2010. Δόθηκε παράταση για τον Οκτώβριο του 2012. Τον Απρίλιο του 2012 σε επίσκεψή του στην Κέρκυρα ο τότε Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΟΕΚ έθεσε πιο μακριά την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, αναφέροντας προς τον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον κ. Δήμαρχο Κέρκυρας, τους εκπροσώπους των δικαιούχων και την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ότι «σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και στη συνέχεια θα αποδοθεί στους δικαιούχους».

Παρ' όλα αυτά:

· Καμία πρόοδος δεν γίνεται για την ολοκλήρωση των εργασιών.

· Δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δικαιούχων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν αν είναι δικαιούχοι!

· Η επίκληση της διακοπής χρηματοδότησης δεν ευσταθεί, εφόσον έχει δεσμευτεί ειδικός λογαριασμός 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. ·

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki