Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι κύριοι με το ...ρευστό

Οι καιροί που περνάμε σίγουρα είναι πολύ δύσκολοι αφού χιλιάδες οικογένειες είτε τα βγάζουν δύσκολα πέρα είτε κάνουν αποταμίευση λίγα ευρώ κάθε μήνα για να πληρώσουν το δάνειο για το ένα «κεραμίδι» που απόκτησαν για να στεγαστούν οι οικογένειες τους. Αυτή είναι η μία πλευρά του λόφου. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται λίγες εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό σπίτι ή για να αγοράσουν ένα μοναδικό οικόπεδο σε κάποια προνομιούχα περιοχή η προάστιο της πρωτεύουσας αρκεί να το αγοράσουν …κοψοχρονιά.

«Πάντα υπήρχαν αγοραστές οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο-όσο για να αποκτήσουν ένα ακίνητο που τους είχε «μπει» στο μάτι. Πριν λίγα χρόνια ήταν οι άνθρωποι του Χρηματιστηρίου. Όχι μόνο χρηματιστές αλλά επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που πλήρωναν ένα ακίνητο σε τιμές εξωπραγματικές. Στη συνέχεια τη θέση τους πήραν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη ναυτιλία. Αυτοί κρατούσαν την αγορά και ανάμεσα τους υπήρχαν και κάποιοι που πλήρωναν και παραπάνω για το ακίνητο που τους αρέσει. Σήμερα όλοι αυτοί έχουν εξαφανιστεί. Η πτώση των χρηματιστηρίων. Η κρίση και η ανασφάλεια έδιωξε τους εφοπλιστές . Σήμερα παρουσιάζονται κάποιοι άγνωστοι με ρευστό μα πολύ ρευστό και επιβάλλουν τιμές. Όπου δεν μπορούν να τα καταφέρουν εξαφανίζονται ελπίζοντας ότι η επόμενη διαπραγμάτευση θα είναι πιο συμφέρουσα. Οι παραδοσιακοί αγοραστές είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε ασφαλέστερες αγορές είτε περιμένουν να πιάσει πάτο η αγορά.»

Με αυτό τον τρόπο περιέγραφε άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά κατοικίας στις ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας όταν ρωτήθηκε» για περιπτώσεις αγορών πολύ μεγάλης αξίας. Ακόμα και οι επαγγελματίες της αγοράς που είναι συνηθισμένο να κρατούν το στόμα τους κλειστό για τις αγορές εν τούτοις δεν τρομάζουν να πουν ότι η εποχή που πληρώνονταν τα τρελά λεφτά για ένα ακίνητο γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο , το Κολωνάκι , το Ψυχικό και η Φιλοθέη έχουν παρέλθει οριστικά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki