Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θα μας κάνει Ισπανία

Τα μεγαλεπήβολα προγράμματα που προβλέπουν ανέγερση κατοικιών με όρους δόμησης για ξενοδοχεία και χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό προκαλούν ήδη αντιδράσεις .Ανάλογα, σχέδια είχαν διατυπωθεί και με το χωροταξικό για τον τουρισμό της προηγούμενης Κυβέρνησης για την αποτροπή των οποίων δέκα επιστημονικοί και οικολογικοί φορείς είχαν είχαν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ που έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Σκληρή κριτική είχε ασκήσει τότε και το ΠΑΣΟΚ, που είχε δεσμευτεί για απόσυρση των μέτρων. Πάντως , η εμπειρία του τουριστικού χωριού «Διόνυσος» που έχει κατασκευαστεί από χρόνια κοντά στη Σητεία και παραμένει φάντασμα, αφού δεν βρίσκει αγοραστές δείχνει ότι τα σχέδια αυτά δεν ταιριάζουν στο ελληνικό μοντέλο εξοχικής κατοικίας.. Συγκεκριμένα, οι αντιρρήσεις εστιάζονται:

* Στην οργανωμένη δόμηση σε μικρά νησιά, διευκρινίζοντας ότι αναφέρονται σε νησιά με έκταση μικρότερη αυτής της Λήμνου.

* Στην προϋπόθεση για αποσαφήνιση της φέρουσας ικανότητας κάθε περιοχής, από την οποία θα προκύψουν οι ανάγκες για νέα ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες. .

* Στην παράμετρο του νερού ως προϋπόθεση για να εγκριθούν νέα προγράμματα τουριστικής δόμησης.

Επίσης πολλές αντιρρήσεις διατυπώνονται και για τον επερχόμενο πληθωρισμό γηπέδων γκολφ που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki