Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Με νέα μέτρα κτυπούν την αγορά

Το πακέτο των νέων μέτρων που σχεδιάζουν στο υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ζήτησης αλλά θα την φρεναρει ακόμα περισσότερο. Οι περικοπές στους μισθούς,σε συνδυασμό με το νέο κτύπημα στις αποδοχές εργαζομένων που θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αγορά κύριας και εξοχικής κατοικίας θα είναι το τελειωτικό κτύπημα στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το "πακέτο θα προβλέπει περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ, "κούρεμα" στα επενδυτικά τους προγράμματα στο πλαίσιο υλοποίησης των πρόσθετων μέτρων 1,8-2,2 δισ. ευρώ του 2011 αλλά και ψαλλίδισμα στις φοροαπαλλαγές είναι μεταξύ των μέτρων που οριστικοποιούνται μέσα στον Απρίλιο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Το αρχικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που για την ώρα αποκλείει κατηγορηματικά την επιβολή έκτακτης εισφοράς, περιλαμβάνει 4 δράσεις:

1 περικοπή των δαπανών στις ΔΕΚΟ, με έμφαση σε όσους αμείβονται υψηλά από το σύνολο των περίπου 21.600 εργαζομένων.

2 Την επίσπευση του προγράμματος καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

3 Τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Σε αυτό εντάσσονται οι παρμβάσεις στο χώρο της παιδείας με τη καταργήση σχολείων και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

4 Τη στοχοποίηση των οφειλετών του Δημοσίου, με στροφή σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα για εξόφληση των χρεών τους. Στο επίκεντρο μπαίνουν «οικονομικά υγιείς» φορολογούμενοι, που μπορούν να εξοφλήσουν -έστω και σε δόσεις- τα ληξιπρόθεσμα χρέη

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki