Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εργα στον "αέρα"

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εξήντα εργαζόμενοι της «Διευρυμένης Κοινοπραξίας Αεροδρομίου Σητείας ΕΡΚΑΤ Α.Ε. - ΕΝΤΕΧΝΟ Α.Ε.» και της ΕΡΚΑΤ ΑΕ, στα εργοτάξια για την κατασκευή του Αεροδρομίου Σητείας και του τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην περιοχή Αυχήν Αγκαθιά -Χαμέζι, λόγω της δεκάμηνης καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Παράλληλα η όλη κατάσταση δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες, στους φορείς και τους κατοίκους της Ανατολικής Κρήτης, για την πορεία ολοκλήρωσης των τόσο σημαντικών, για την ευρύτερη περιοχή, έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (πλαστές εγγυητικές, έναρξη διαδικασίας για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 61 του Ν.3669 κλπ), αμφισβητείται η δυνατότητα συνέχισης των εργασιών από τους σημερινούς αναδόχους ενώ η επί μακρού διακοπή των εργασιών θέτει σε κίνδυνο και τα μέχρι σήμερα κατασκευασθέντα μέρη των έργων.

Απο την άλλη πλευρά, οι εργολήπτες που δραστηριοποιούνται σε έργα κυρίως των ΟΤΑ έχουν καταγγείλει πρόσφατα ότι δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες πληρωμές -ακόμα και για έργα που έχουν ολοκληρωθεί .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki