Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μετωπό κατα αντικειμενικών

Ιδιοκτήτες ,κατασκευαστές, μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι πιέζουν για τη λήψη μέτρων, καθώς προβλέπουν ότι το 2011 θα είναι ακόμη πιο δύσκολη χρονιά.

Επίκεντρο είναι πλέον οι αντικειμενικές καθώς ακόμα και στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι τα έσοδα από την αύξηση δεν υπερβαίνουν τα 270 εκατομμυρίων ευρώ, όταν στο μνημόνιο προβλεπόταν η είσπραξη 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν ότι "Σε μια καθημαγμένη κτηματαγορά χωρίς αγοραστές ή ενοικιαστές, επιβάλλεται όχι μόνον να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά και να μειωθούν οι συντελεστές εμπορικότητας των πάλαι ποτέ εμπορικών και ήδη ξενοίκιαστων κτιρίων και να αυξηθούν οι συντελεστές παλαιότητας." Ενώ απο την πλευρά τους οι κατασκευαστές επισημαίνουν ότι με την εφαρμογή αυξημένων αντικειμενικών η αγορά θα οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση. Ενόψει της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, όλοι οι φόροι ακινήτων μπαίνουν ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Η λίστα περιλαμβάνει τα αφορολόγητα για την αγορά πρώτης κατοικίας, τις κλίμακες υπολογισμού του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών, τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου μεταβίβασης, τη φορολόγηση των γονικών παροχών σε χρήμα, την κλίμακα του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «πόθεν έσχες» στην αγορά κατοικίας. Υπό εξέταση βρίσκεται και η «συνταγή» υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, καθώς, εκτός από την τιμή ζώνης ανά περιοχή, μελετώνται αλλαγές στους συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας των ακινήτων

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki