Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Real Estate από τη ΔΕΗ

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας είναι ένα από τα πεδία δραστηριότητας που εξετάζει η ΔΕΗ προκειμένου να αναπληρώσει τα χαμένα έσοδα που θα προέλθουν από τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη εταιρίες όπως η Αυστριακή Verbund έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς από τη ΔΕΗ, αποσπώντας μικρομεσαίες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και οικιακούς πελάτες με υψηλές καταναλώσεις.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε σήμερα ότι η καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει η επιχείρηση, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα είναι ένας από τους στόχους της διοίκησης. Η ΔΕΗ έχει περισσότερα από 6.000  ακίνητα, σύμφωνα με την απογραφή που είχε γίνει επί διοικήσεων Παλαιοκρασσά και Μανιατάκη με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους. Όμως τα σχέδια έκτοτες «πάγωσαν». Εκτός από τις μονάδες παραγωγής, τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις μεταφοράς / διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα οποία προφανώς δεν χωρά άλλη δραστηριότητα από την ηλεκτροπαραγωγή, η ΔΕΗ διαθέτει πλήθος ακινήτων που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Για παράδειγμα:
-Εξαντλημένα ορυχεία λιγνίτη μπορούν να διατεθούν μετά από ανάπλαση για αγροτικές καλλιέργειες.
-Στις λίμνες των υδροηλεκτρικών μπορούν να αναπτυχθούν αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.α.
-Σε αστικά ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να ξεκινήσουν εμπορικές χρήσεις. Κλασικό – όσο και παλαιό – παράδειγμα, η παλιά μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Νέο Φάληρο που σαπίζει κυριολεκτικά επί δεκαετίες.
Αυτές οι προτάσεις είχαν κατατεθεί παλαιότερα, το ζήτημα όπως όλα δείχνουν τώρα ξαναζεσταίνεται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki