Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα ακίνητα φιλέτα των ταμείων

gyalino-ktirioΞενοδοχεία, κινηματογράφοι, θέατρα γκαράζ κτίρια γραφείων και οικόπεδα περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων των ασφαλιστικών ταμιών . Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων των ασφαλιστικών φορέων αυτή τη στιγμή στην ιδιοκτησία βρίσκονται κτίρια που λειτουργούν ως :
-    Κινηματογράφοι.
-    -Ξενοδοχεία.
-    Γκαράζ .
-    Κτίρια γραφείων.
-    Οικόπεδα αξίας
Ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων είναι το γεγονός ότι 52 ακίνητα αντιπροσωπεύουν το 31% της συνολικής ακίνητης περιουσίας. Τα συγκεκριμένα ακίνητα χαρακτηρίζονται ως ακίνητα φιλέτα και βρίσκονται στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
Στον αντίποδα βρίσκονται εκατοντάδες μικρά ακίνητα η αξιοποίηση των οποίων είναι σχεδόν αδύνατη με τις υπάρχουσες υποδομές των ταμείων και τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν σχεδόν μηδενική απόδοση.

Γραφεία διαμάντια

Πως θα αισθανόσαστε αν ήσασταν ιδιοκτήτες κτιρίων γραφείων στη Σταδίου , στη Όθωνος ,στη Κριεζώτου , στη Φιλελλήνων , στη Βασιλίσσης Όλγας (Θεσσαλονίκη) αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας ; Ο χαρακτηρισμός Κροίσος θα ήταν πολύ μετρημένος για την περίπτωση σας. Και όμως αυτή τη στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ακίνητη περιουσία σε όλους αυτούς τους δρόμους. Τα ακριβότερα ακίνητα (κτίρια γραφείων ) βρίσκονται στις οδούς Δραγατσανίου,Κριεζώτου , Ακαδημίας ,Πειραιώς και Συγγρού. Πρόκειται για κτίρια γραφείων
Ενδεικτικός είναι ο κατάλογος που ακολουθεί:
-Αποστόλου Παύλου Μαρούσι
Κηφισίας      
Όθωνος  
Βουλής
Ακαδημίας
Σταδίου
Σωκράους
Πανεπιστημίου
Κριεζώτου
Δραγατσανίου
Πειραιώς
Φυσικά στο υπάρχουν πολλά ακόμα μικρότερης αξίας αλλά εξαιρετικής θέσης στα πιο εμπορικά σημεία των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Σινεμά «ΤΑΜΕΙΟ»

Εκτός από τα κτίρια γραφείων τα ταμεία είναι ιδιοκτήτες και πολλών παραδοσιακών κινηματογραφικών αιθουσών αλλά και θεάτρων που βρίσκονται στην Αθήνα . Στη λίστα των ιδιόκτητων χώρων βρίσκονται:
-To VOX
-Το Ελληνις
-Το θέατρο Μινωα
-Το ΟΛΥΜΠΙΑ

Παρκάρουν κέρδη

Κάθε επενδυτής ακινήτων που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει στο χαρτοφυλάκιο ακίνητων του και μερικά γκαράζ. Στο κανόνα αυτό δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία είναι ιδιοκτήτες δύο κεντρικών αθηναικών στεγασμένων γκαράζ.
Ο ένα χώρος βρίσκεται στη οδό Ομήρου και  ο άλλος στη Λυκαβηττού και δεν παρέχουν εκπτώσεις στους ασφαλισμένους –ιδιοκτήτες τους.

Ταμεία ξενοδόχοι.

Στο εξωτερικό υπάρχουν αμοιβαία κεφάλαια ακίνητων που επενδύουν αποκλειστικά σε ξενοδοχεία. Ακολουθώντας το παράδειγμα αυτό και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί της χώρας μας έχουν επενδύσει-ή αποκτήσει-αρκετά ξενοδοχεία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και το ΕΣΠΕΡΙΑ (Αθήνα) , Μακεδονία (Θεσσαλονίκη),και άλλα.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ..θέα

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πολλά οικόπεδα αφού φαίνεται ότι είναι οπαδοί του δόγματος «λίγα και καλά». Στη λίστα των οικοπέδων ξεχωρίζουν αυτά που βρίσκονται στη παραλιακή στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, στη Ερυθραία ,και στη Κηφισιά .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki