Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα σωσίβιο

Εταιρείες ρευστοποιούν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να... βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να... «γλυκάνουν» τις πιστώτριες τράπεζες. Επιπλέον, πολλές άλλες εισηγμένες σχεδιάζουν να πράξουν αναλόγως στο προσεχές μέλλον.

Η Pasal Development πουλώντας ένα σημαντικό ακίνητο πέρυσι και τη συμμετοχή της στην Trastor ΑΕΕΑΠ φέτος, κατάφερε να μειώσει κατά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το δανεισμό της και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Η Μπ. Βωβός ΒΩΒΟΣ διέθεσε ένα μέρος των ακινήτων της στις τράπεζες προκειμένου να μειώσει το δανεισμό της.

Σε πώληση ακινήτου της προχώρησε πέρυσι και η νηματουργία Βαρβαρέσος, με αποτέλεσμα να περιορίσει την έκθεσή της προς τις τράπεζες και να βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητά της.

Αντίστοιχα, η κατασκευαστική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ υποστηρίζει πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγµατεύσεων µε τις τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της. «Όπλα» σ' αυτή τη διαπραγμάτευση θα είναι η εκχώρηση απαιτήσεων από το ελληνικό δηµόσιο, η μέθοδος των debt assets (ακίνητα έναντι χρεών), καθώς και η επιµήκυνση των υφιστάµενων τραπεζικών υποχρεώσεων.

Πωλήσεις ορισμένων μη λειτουργικών ακινήτων και κάποιων συμμετοχών εξετάζει η κατασκευαστική εταιρεία Δομική Κρήτης.

Σε ανάλογη φάση, η διοίκηση της Alpha Grissin επιδιώκει να εκποιήσει ακίνητα που διαθέτει σε Βουλγαρία και Ρουμανία, να διαθέσει συμμετοχές στην Πολωνία, ή/και να προσελκύσει στρατηγικούς επενδυτές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki