Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα σχέδια του Καταρ

Στην δημιουργία ελληνικού επενδυτικού οχήματος προχωρούν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συμφέροντα που συνδέονται με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό όχημα, η σύσταση του οποίου φέρεται να έχει ήδη «περάσει» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει υπό μια ομπρέλα τις επενδύσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει στη χώρα το Κατάρ, αλλά και στο να λειτουργήσει ως μελλοντικός επενδυτής, κυρίως για τοποθετήσεις σε ακίνητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι το Κατάρ προετοιμάζει σταδιακά την ανάπτυξη και εκμετάλλευση αυτών των ακινήτων. Μέχρι σήμερα, τις ιδιωτικές επενδύσεις του Κατάρ και συγκεκριμένα της βασιλικής οικογένειας διαχειρίζονται στελέχη της αγοράς real estate από τον Λίβανο και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, κατά την τελευταία διετία, έχει εξαγοράσει σημαντικές εκτάσεις και ακίνητα στο Ιόνιο. Ειδικότερα έχει εξαγοράσει τις νησίδες Προβάτι και Μόδι, του συμπλέγματος των Εχινάδων, έκτασης περίπου 1.000 και 200 στρεμμάτων αντίστοιχα. Εχει επίσης αποκτήσει το 50% του νησιού Πεταλάς και, βέβαια, το νησί Οξυά προς 5,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Pimara SA για την τελευταία χρήση. Επιπλέον, το Κατάρ, μέσω εταιρείας συμφερόντων του, έχει αποκτήσει το 250 δωματίων ξενοδοχείο Miramare της Κέρκυρας και, τελευταία, έκταση 15.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, βόρεια της Ζακύνθου

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki