Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι μεγάλες μπίζνες της Χαλκιδικής

Σε πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού τείνει να μετατραπεί η Χαλκιδική. Την 1η Μαΐου «έκοψε κορδέλα» το πέντε αστέρων ξενοδοχείο «Pomegranate Wellness Spa Hotel» που αποτελεί ρωσική επένδυση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ (ποσό που θα επενδυθεί σε διάστημα πέντε ετών), με τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί, έως τώρα, να διαμορφώνονται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην χερσόνησο Κασσάνδρα Χαλκιδικής και διαθέτει 130 δωμάτια, έξι θεματικές και 40 κλασικές σουίτες, τρία εστιατόρια, πέντε μπαρ, νυχτερινό κλαμπ με συστήματα ήχου και εικόνας τελευταίας τεχνολογίας, δυο γήπεδα τένις και κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης 1.700 τ.μ.

Η νέα… άφιξη της Χαλκιδικής προέρχεται από τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που απέκτησε, έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, το δικαίωμα της 99ετούς μίσθωσης της έκταση 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Κασσάνδρας που αποτελεί ένα από τα καλύτερα ακίνητα της περιοχής, σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής αγοράς. Τα σχέδια του επιχειρηματία περιλαμβάνουν την υλοποίηση ξενοδοχειακής μονάδας, πολυτελών κατοικιών και την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Ξενία που καταλαμβάνει περίπου 3,6 στρέμματα. Η ανάπτυξη ευνοείται από τη γειτνίαση με την παραλία στον όρμο Καναπίτσα, ενώ το ακίνητο έχει ακτογραμμή 1.300 τετραγωνικών μέτρων.

Στο Παλιούρι, στην περιοχή Κάνιστρο βρίσκεται, σε πλήρη εξέλιξη, η κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  Med Sea Health & Mare Village που αποτελεί επένδυση συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο στη Χαλκιδική που χρηματοδοτείται από ρωσικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντας ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών με υδροθεραπευτικό ιαματικό κέντρο, μαρίνα 90 θέσεων ελλιμενισμού και περίπου 150 παραθεριστικές κατοικίες που θα καταλαμβάνουν έκταση 330 στρεμμάτων. Η ανάπτυξη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015, ελέγχεται από την εταιρεία Med Sea Health στης οποίας το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν δύο Ρώσοι επιχειρηματίες.

Στη Σιθωνία (αποτελεί τη δεύτερη χερσόνησο) ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα σχεδιάζει η εταιρεία Μεντεκίδης κατασκευαστική που απέκτησε, προς περίπου 10 εκατ. ευρώ, από το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο εμβαδού 261 στρεμμάτων. Τα σχέδια της εταιρείας προβλέπουν την τοποθέτηση έως 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία 120 κατοικιών έκτασης η καθεμία 200 τ.μ.  βάσει όσων προβλέπει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) και την υλοποίηση ξενοδοχείου 250 δωματίων. Η εκμεταλλεύσιμη περιοχή του ακινήτου, που διαθέτει παραλία δύο χιλιομέτρων διαμορφώνεται στα 200 στρέμματα.

«Άγκυρα» στη Χαλκιδική έχει ρίξει και η «Cronwell Hotels & Resorts» που ανήκει στην εικοσάδα των μεγαλύτερων ρωσικών ξενοδοχειακών αλυσίδων και έχει εξαγοράσει και ανακατασκευάσει τα ξενοδοχεία Rahoni Cronwell Park Hotel και Cronwell Resort Sermilia στην Κασσάνδρα και στην περιοχή Ψακούδια Xαλκιδικής.

ΠΗΓΗ: capital.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki