Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πούλησε μετοχές

Στην πώληση ποσοστού 13,5% που κατέχει στην Eurobank Properties σε ξένους επενδυτές προχώρησε η τράπεζα Eurobank, βάζοντας περίπου 120 εκατ. ευρώ στα ταμεία της. Η μεταβίβαση του ποσοστού έγινε χθες μέσω δυο προσυμφωνημένων συναλλαγών (πακέτα) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην τιμή των 8,75 ευρώ ανά μετοχή και αφορούσε συνολικά 13.636.848 κοινές ονομαστικές μετοχές της Eurobank Properties.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι που απέκτησαν το παραπάνω ποσοστό είναι το αμοιβαίο κεφάλαιο Capital και το fund Wellington, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον μακροπροθέσμων χαρτοφυλακίων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το Wellington απέκτησε 9,75 εκατομμύρια μετοχές και είναι ήδη μέτοχος της Eurobank Properties και το Capital τις υπόλοιπες.

Mετά την πώληση των πακέτων η συμμετοχή της Eurobank υποχωρεί στο 20% από το 34,95%, όπως προβλέπει το πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου, που εγκρίθηκε από την ΤτΕ και προβλέπει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών με ορίζοντα το 2018.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Eurobank επί του μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στη Lamda Development κατήλθε του ορίου του 5% από 5,92% που ήταν προηγουμένως. Η σχετική γνωστοποίηση είχε υποβληθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ), ως η απώτατη μητρική εταιρεία της τράπεζας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki