Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κέρδη για την Eurobank Properties

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους €2,7εκ., παρά την απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους €43εκ., παρουσίασε η Eurobank Properties για τη χρήση του 2013 έναντι ζημιών €28,1εκ. πέρυσι. Ειδικότερα, η πορεία των βασικών μεγεθών του Ομίλου κατά τη χρήση 2013 σε σχέση με πέρυσι ήταν η ακόλουθη:

1. Τα έσοδα από ενοίκια παρουσίασαν μείωση κατά 5% (από €39εκ. σε €37εκ.) κυρίως λόγω των μειώσεων των μισθωμάτων, σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς.

2. Τα έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 16% (από €8,7εκ. σε €7,3εκ.) λόγω της σημαντικής μείωσης των καταθετικών επιτοκίων.

3. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν κατά 29% (από €3,1εκ. σε €2,2εκ.) κυρίως λόγω της αποπληρωμής μέρους των δανειακών υποχρεώσεων.

4. Οι ζημίες του Ομίλου από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε €43εκ. έναντι ζημιών €65εκ. της προηγούμενης χρήσης. Η πτώση αυτή οφείλεται στις παραπάνω μειώσεις των ενοικίων, καθώς και στα υψηλά επιτόκια προεξόφλησης των μελλοντικών χρηματοροών που χρησιμοποιούνται στις εκτιμήσεις.

5. Τα έξοδα των φόρων αυξήθηκαν κατά 23% (από €2,2εκ. σε €2,7εκ.) κυρίως λόγω αντιλογισμού φόρων της προηγούμενης χρήσης.

Επιπλέον, η εξαγορά της Cloud Hellas Κτηματική Α.Ε. στις 31.12.2013 συνέβαλε θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου κατά €12εκ..

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki