Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιά ξενοδοχεία πωλούνται

Αύριο Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση. ίΣυνολικά 13 από τους 15 αρχικά ενδιαφερόμενους επενδυτές εξουσιοδοτήθηκαν να συμμετάσχουν στη β΄ φάση. Οι υποψήφιοι προέρχονται σχεδόν απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη, αφού ενδιαφέρον έχουν εκφράσει Ρώσοι επενδυτές, Κινέζοι, Αμερικανοί, Καναδοί, Τούρκοι, Αραβες και φυσικά πολλοί Ελληνες.

Πρόκειται για μεγάλα ονόματα, όπως οι αμερικανικές εταιρείες Baupost και Colony Capital, η κινεζική Fosun, ο τουρκικός όμιλος Dogus, η ρωσική Strategic Initiative Capital Partners, η βρετανική Dolphin Capital, η ICI από τον Καναδά, η AGC Equity Partners αραβικών συμφερόντων κ.ά., ενώ από Ελλάδα συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ, η Lamda Development κ.ά. Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για leaders στον χώρο τους. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί έως σήμερα σε ανάλογες διαδικασίες, δεν σημαίνει και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε μια τρίτη φάση διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Eurobank, από την πλευρά της, εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του King George και άλλων, assets, ωστόσο οι διαδικασίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αύξησης  κεφαλαίου.

Τέλος, η διοίκηση της Alpha Bank έχει ήδη δεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάσεις από το εξωτερικό για το Hilton, ωστόσο δεν δείχνει να βιάζεται αναζητώντας το καλύτερο δυνατό τίμημα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki