Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση έφερε ζημιές

Κάθετη ήταν η πτώση των αξιών του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) να εγγράψει ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Η αξία των ακινήτων της εταιρείας μειώθηκε κατά 46,1 εκατ. ευρώ κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, έναντι μείωσης 11,8 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο. Τα έσοδα από τα ενοίκια, μετά από τις επισφαλείς απαιτήσεις, παρουσίασαν μείωση κατά 9% από 21,8 εκατ. ευρώ, σε 19,8 εκατ. ευρώ. Μειωμένα ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα από μισθώματα και της MIG Real Estate, καθώς διαμορφώθηκαν σε 2,45 εκατ. ευρώ, έναντι 2,63 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, υποχωρώντας κατά 6,3%.

Η MIG Real Estate κατέγραψε καθαρή ζημία (μετά από φόρους) ύψους 5,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 1,43 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αιτία της αύξησης των ζημιών ήταν οι λογιστικές ζημίες που προέκυψαν από την αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογες αξίες, καθώς αυτές ανήλθαν σε 7,4 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή της αξίας των ακινήτων της εταιρείας αποδίδεται στις συνεχιζόμενες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και κατά συνέπεια και στην αγορά ακινήτων. Χωρίς τις εν λόγω ζημίες, η εταιρεία εμφανίζει καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιό της αριθμεί 34 ακίνητα, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 53,5 εκατ. ευρώ.Συνολικά, η εταιρεία εκμισθώνει 26.660 τ.μ. γραφείων και καταστημάτων.

Μείωση κατέγραψαν κατά το πρώτο εξάμηνο τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της Trastor, καθώς διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων (ΑΕΕΑΠ), μετά τον υπολογισμό των ζημιών από την αποτίμηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της στην εύλογη αξία, διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 700.000 ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Οι ζημίες από την αποτίμηση στην εύλογη αξία διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, από ζημίες 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς η οικονομική κρίση επιδεινώθηκε, πλήττοντας αντίστοιχα και τις αξίες στην αγορά ακινήτων. Οσον αφορά τα συνολικά έσοδα από μισθώματα, αυτά ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ, μια μείωση η οποία αποδίδεται κυρίως στην πώληση του ακινήτου της εταιρείας στην οδό Κοραή, πριν από περίπου ένα χρόνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki