Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τουριστική ανάπτυξη στη Βραζιλία

Η πληρότητα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ρίο αυξήθηκε κατά 12% τους τελευταίους δώδεκα μήνες καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τους παραθεριστικούς προορισμούς της Βραζιλίας. Μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Marriot και η Accor προχώρησαν σε αύξηση των τιμών τους 6% κατά μέσο όρο το 2009.

Την ίδια στιγμή, η πληρότητα στα ξενοδοχεία των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 11% ενώ στη νότια Ευρώπη η μείωση ήταν μέχρι και 9% σε πολλές περιοχές.

 

Αναλυτές της τουριστικής βιομηχανίας στη Βραζιλία εξηγούν: « η Βραζιλία είναι μία καλή αγορά. Όχι μόνο όσον αφορά τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και από την ίδια τη χώρα. Ο εγχώριος τουρισμός έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια».

 

Η οικονομία της Βραζιλίας βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη τη τελευταία πενταετία. Οι κινήσεις της πρώην κυβέρνησης Λούλα, βοήθησαν την οικονομία να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης τόσο μεγάλη που κατάφερε να μην επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη κρίση του ’08. Αυτό είχε αντίχτυπο και στον εσωτερικό τουρισμό.

 

Η μέση τιμή για ένα καλό ξενοδοχείο τύπου Sofitel στη Κοπακαμπάνα του Ρίο, είναι 300 δολλάρια τη νύχτα.

 

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων στη Βραζιλία έχουν μερίδιο περίπου 12% στην αγορά, με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία να ανήκουν σε εγχώριες μεγάλες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ο τουρισμός στη Βραζιλία αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερα ξενοδοχεία βρίσκονται υπό κατασκευή ενώ τα επόμενα πέντε χρόνια οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αναμένεται να είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε πολυεθνικές και ντόπιες επιχειρήσεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki