Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εργολήπτες σε αδιέξοδο

Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει πολλές εργοληπτικές εταιρίες η εμπλοκή που έχει ανακύψει με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Θησέας» αλλά και του ΕΤΕΡΠΣ, τα οποία καλύπτουν οικονομικά, δεκάδες έργα σε δήμους, που παραμένουν απλήρωτα. Εργολάβοι αναγκάζονται να προσφύγουν σε δικαστήρια τα οποία εκδίδουν διαταγές άμεσης πληρωμής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε και αποφάσεις για κατασχέσεις, όπως στην περίπτωση του Δήμου Τυμπακίου…

Σαν να μην έφταναν αυτά, την κατάσταση επιδεινώνουν και οι εμπλοκές που προκύπτουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο βάζει «φρένο» στην πληρωμή κάποιων έργων, με αποτέλεσμα οι εργολήπτες να εξωθούνται να αναζητήσουν τα χρήματα τους έστω και μεταχρονολογημένα μέσω της δικαστικής οδού. Όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, αυτά δηλαδή τα οποία καλύπτουν οικονομικά οι δήμοι από ίδια έσοδα του ταμείου τους. Το γεγονός ότι έχει «πέσει τσεκούρι» στις χρηματοδοτήσεις των δήμων από το κεντρικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες έχουν τεράστια δυσκολία να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στα δημοτικά τέλη, έχει αποδυναμώσει την οικονομική δυνατότητα των ΟΤΑ, που πλέον πληρώνουν με …το σταγονόμετρο και όπως πολλοί σχολιάζουν, κάνουν έργο με ..δανεικά.

Ηδη έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση αφόρητα πιεστική για τους εργολήπτες, στους οποίους οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από διάφορους φορείς. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα έργα των δήμων, μια πολύ σοβαρή εμπλοκή που υπάρχει, συνδέεται με τα έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Θησέας» τα οποία παραμένουν απλήρωτα από …τον Ιούνιο!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki