Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΕ: Μοχλός ανάπτυξης η ανακαίνιση κατοικιών

Οι Υπουργοί στέγασης της ΕΕ συμφώνησαν στο Τολέδο, την περασμένη Δευτέρα για την προώθηση εργασιών αναβάθμισης κατοικιών, ώστε να επιτευχθεί οικονομική ανάκαμψη, θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση και της κοινωνικής ένταξης.
Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνονται στο τελικό ανακοινωθέν, το οποίο απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) και αναφέρει ότι ο τομέας της κατοικίας θα πρέπει να συνεισφέρει στην ενεργειακή αποδοτικότητα.
Ο προεδρεύων Ισπανός υπουργός Beatriz Corredor είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη σύνοδο των υπουργών ότι η αναβάθμιση των κτιρίων κατοικιών είναι θεμελιώδης προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει τους πολιτικούς στόχους για την κλιματική αλλαγή, την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική ένταξη».
Είπε ακόμη ότι η ανακαίνιση κατοικιών "ταιριάζει απόλυτα στο πλαίσιο της στρατηγικής για το 2020 στην ΕΕ", που προωθεί «μια νέα αειφόρο και φιλική προς το περιβάλλον οικονομία που βλέπει την καινοτομία, τη γνώση και την καλύτερη χρήση των πόρων, σαν θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη".
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των κτιρίων είναι "μια ισχυρή γεννήτρια θέσεων εργασίας», αφού «δημιουργεί θέσεις εργασίας σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ό, τι νέες κατασκευές ή έργα πολιτικού μηχανικού", καθώς και «αυξάνει τη δραστηριότητα στις βιομηχανίες υλικών κατασκευής, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του τομέα ».
Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο μεταξύ 60% και 90% των χωρών της ΕΕ έχουν παρόμοιο περιεχόμενο ρυθμίσεων τους σχετικά με την αποκατάσταση κτιρίων, το 90% έχουν ειδικούς κανονισμούς σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και το 80% επιβάλουν απαιτήσεις όσον αφορά την προσβασιμότητα.
Ένα άλλο θέμα, σύμφωνα με τον κ.Corredor, είναι ότι "η βελτίωση της αποδοτικότητας των κατοικιών μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι απλώς ένα έξοδο. Είναι μια επένδυση, με κέρδος μεσοπρόθεσμα ". Πρόσθεσε ότι η δέσμευση «για την καλύτερη μόνωση των προσόψεων " θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%.
Ο στόχος της ΕΕ είναι να επιτευχθεί «μηδενική ρύπανση» και «σχεδόν μηδενική» ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων μέχρι το 2020.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki