Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το καρτέλ της μπανιέρας!

Πρόστιμα ύψους 622 εκατ. ευρώ σε 17 επιχειρήσεις κατασκευής εξοπλισμού μπάνιου γιοα συγκρότηση καρτέλ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι οι επιχειρήσεις Artweger, Cisal, Dornbracht, Duravit, Duscholux, Grohe, Hansa, Ideal Standard, Kludi, Mamoli, Masco, Roca, RAF, Sanitec, Teorema, Villeroy & Boch και Zucchetti οι οποίες σύμφωνα με την Κομισιόν επί 12 χρόνια συναποφάσιζαν τις τιμές για νεροχύτες, μπανιέρες, βρύσες και εξαρτήματα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ιατλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία).
Άλλη μία επιχείρηση, η αμερικανική Masco (με θυγατρικές τις Hansgrohe και Hüppe) απηλλάγη πλήρως επειδή έδωσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη του καρτέλ στην Επιτροπή ενώ για την γερμανική Grohe και την αμκερικανική Ideal Standard τα πρόστιμα μειώθηκαν κατά 30 % επειδή επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας στην έρευνα.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίν Αλμούνια, το καρτέλ έπληξε τα συμφέροντα καταναλωτών, κατασκευαστών οικοδομών και υδραυλικών σε έξι χώρες με συνολικό πληθυσμό 240 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παράνομες συμφωνίες συνήφθησαν στο διάστημα από το 1992 ως το 2004 σε συνελεύσεις των 13 ενώσεων του κλάδου που έγινα σε Γερμανία (πάνω από 100 συναντήσεις), Αυστρία (πάνω από 80), Ιταλία (65), Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία καθώς και σε διμερείς επαφές.
Για τον καθορισμό των προστίμων ελήφθησαν υπόψη οι πωλήσεις των επιχειρήσεων, η πολύ σοβαρή φύση του αδικήματος καθώς και η μεγάλη του διάρκεια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki