Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ζητούν ελαφρύνσεις οι κατασκευαστές

Την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την κατάργηση των εμπορικών ζωνών στα επαγγελματικά ακίνητα πρότεινε, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στο πλαίσιο της έκτακτης πανελλήνιας συνδιάσκεψης των κατασκευαστών κτιρίων Ελλάδος στην Αθήνα. Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση, αναφέρθηκε ότι εμπορικότητα δεν υπάρχει πλέον σε κανέναν δρόμο της Ελλάδας, καθώς το 50% εξ’ αυτών είναι κλειστά και το 50% δεν καταβάλει το συμφωνημένο μίσθωμα. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων  στο μέσο ευρωπαϊκό φόρο μεταβίβασης (4%). »

Απαλλαγή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τα απούλητα ακίνητα των επιχειρήσεων του κλάδου 10 χρόνια τουλάχιστον από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στην αυτοπαράδοση τουλάχιστον μέχρι και το 2016.

Τέλος , στο νέο νόμο, που αφορά αυθαίρετα κτίσματα και πολεοδομικές παραβάσεις, να ενταχθούν όλα τα κτίσματα, μέχρι και την 1η Απριλίου του 2013 και να μειωθούν τα πρόστιμα για τις μεγάλες επιφάνειες, κυρίως, στα επαγγελματικά ακίνητα . Επίσης να μειωθεί το χαράτσι και, γενικά, οι φόροι ακινήτων, για τα προσεχή τρία χρόνια».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki