Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οικοδομικές άδειες : Το χαράτσι

Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης θα πρέπει να καταθέτουν οι ιδιοκτήτες προκείμενου να πάρουν οικοδομική άδεια. Στο σχέδιο νόμου «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων» που είναι πλέον σε διαδικασία διαβούλευσης καθορίζεται ότι για την χορήγηση άδειας δόμησης ή ανακαίνισης υφιστάμενου κτιρίου στο άρθρο για την έκδοση άδειας οικοδομής αναφέρεται:

1. Για τη χορήγηση άδειας δόμησης νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου υφιστάμενου κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, εκπονείται και υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), η οριζόμενη στην παράγραφο 25 του άρθρου2 Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου.

2. Μετά τους ελέγχους των Ελεγκτών Δόμησης του νόμου 4030/2011 και προκειμένου να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.), απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση του ΠΕΑ του κτιρίου, από Ενεργειακό Επιθεωρητή, για τις περιπτώσεις όπου είναι υποχρεωτικό από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

3. Το ΠΕΑ του κτιρίου υποβάλλεται και καταχωρείται ηλεκτρονικά στο Αρχείο Επιθεωρήσεως Κτιρίων του ΥΠΕΚΑ, αντίγραφο δε αυτού προσκομίζεται στην οικεία Υ.ΔΟΜ., συνοδευόμενο από πόρισμα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, για την τήρηση ή μη των επιμέρους ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης ή/και της ενεργειακής κατηγορίας που προσδιορίζεται στη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης.

4. Σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των παραπάνω απαιτήσεων ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 2.9, του άρθρου 15 της ΚΥΑ Δ6/5825/2010 «Έγκριση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΦΕΚ Β΄407)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki