Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το κόστος οικοδομής σε όλο το κόσμο

Το κόστος κατασκευής στην Ελβετία είναι 25% υψηλότερο από ό, τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια Διεθνή Έκθεση Κόστους Κατασκευής Η  έκθεση, η οποία συγκρίνει το κόστος κατασκευής σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο ,χρησιμοποιώντας ως σημείο σύγκρισης  τις τιμές που ισχύουν στη Μ. Βρετανία , αναφέρει ότι η Ευρώπη συνεχίζει να είναι η πιο ακριβής ήπειρος για την οικοδομή.

Σύμφωνα με την έκθεση, η τιμή της κατασκευής στην Ελβετία είναι 71% υψηλότερη από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο . Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η 12η ακριβότερη χώρα στον κόσμο . Η Δανία διατηρεί τη θέση της ως το δεύτερο πιο ακριβό μέρος για να χτίσει κανείς . Τρίτη στην κατάταξη είναι , η Σουηδία και ακολουθούν η Αυστραλία και ο Καναδάς. Ινδία και Σρι Λάνκα ήταν οι φθηνότερες χώρες καθώς το κόστος κατασκευής εκτιμάται ότι είναι 72% χαμηλότερο από εκείνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το κόστος κατασκευής είναι περίπου ενιαίο σε όλη την Δυτική Ευρώπη καθώς οι αποκλίσεις δεν ξεπερνούν το 20% σε σύγκριση με την Αγγλία. Αντίθετα στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης το κόστος είναι από 30% -Πολωνία- έως 50% - Βοσνία, Βουλγαρία- χαμηλότερο σε σύγκριση με την Μ. Βρετανία.

Στη Μέση Ανατολή το συνολικό κόστος είναι σχεδόν παρόμοιο με τη Μεγάλη Βρετανία σε Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ομάν Η Σαουδική Αραβία όμως 40% φθηνότερη σε σύγκριση με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου Στην Ασία και τον Ειρηνικό οι τιμές των κατασκευών παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις. Αν και η Αυστραλία είναι ένα ακριβό μέρος για να χτίσει κανείς, το κόστος κατασκευής στις περισσότερες χώρες της περιοχής είναι σημαντικά χαμηλότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίθετα Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ είναι 10% φθηνότερες αγορές σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος ο μέσος όρος του κόστους κατασκευής στις ΗΠΑ είναι περίπου 10% χαμηλότερο από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki